Anti-aging wordt pro-aging

Anti-aging-wordt-pro-agingWhat you think you become, what you feel, you atrract, what you imagine, you become.
Buddha

Deze tekst staat op een kaart die al een paar jaar boven mijn bureau hangt.

Het helpt me eraan herinneren dat ik aandacht wil besteden aan wat ik wil en wat ik belangrijk vind.
Ipv aan wat ik niet wil.
Al mijn hele leven heb ik een soort weerstand gevoeld bij alles wat als vanzelfsprekend wordt gezien. Met als gevolg dat ik kritische vragen stel bij zaken die veel mensen zich niet afvragen.
 “Ouderdom komt met gebreken” is zo’n uitspraak bijvoorbeeld.
Natuurlijk zijn er bepaalde processen in je lichaam die veranderen naar mate je ouder wordt, maar in hoeverre moet je daar echt zoveel onder lijden en wat kunnen we zelf daar aan doen?

Als we kind zijn zorgen onze ouders zo goed mogelijk voor ons.


We krijgen vaak gezond eten, gaan op tijd naar bed en alcohol is verboden. We gaan vaak naar buiten en krijgen veel beweging, maar ook spelen is elke dag aan de orde. En dan ook nog eens (als het goed is) weinig stress.
Vervolgens komt er een lange periode waarin we heel veel van onszelf en ons lichaam vragen. Allerlei vormen van stress zijn een zware belasting voor je lichaam en vaak doen we daarbij van alles wat niet bijdraagt aan onze gezondheid. Zoals te weinig slapen, koffie drinken, alcohol, ongezond eten en te weinig bewegen.

Niet zo gek dus als er daarna “gebreken” ontstaan.


Wat mij betreft hebben we die niet helemaal te danken aan onze leeftijd, maar aan onze levensstijl. En daar hebben we veel invloed op.

Een “anti-aging” crème kan dat ondersteunen. Eigenlijk zou het dus beter passen als deze
 “pro-aging” zou heten. Het is tenslotte iets dat samen met je levensstijl het verouderingsproces verbeterd.
Daarbij wordt ouder wordt vaak als iets negatiefs gezien, terwijl we het wat mij betreft juist als iets positief kunnen gaan zien.  Het is in ieder geval mijn eigen ervaring dat ik gelukkiger ben naarmate ik ouder word.  En een gezondere levensstijl draagt daar zeker aan bij.
 
    08-02-2021 18:57     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.