5 biologische en natuurlijke beauty tips voor je dagelijkse gezichtsverzorging.

Biologische en natuurlijke gezichtsverzorging

 

5 biologische en natuurlijke beauty tips voor je dagelijkse gezichtsverzorging.

Biologische en natuurlijke gezichtsverzorging tip 1

Zorg dat je gehydrateerd blijft van binnen uit.

Kortom: drink genoeg

Als je te weinig drinkt, gaat je huid er droog en dof uitzien. Je hebt minimaal 2 liter water per dag nodig om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen en gehydrateerd te blijven.

Dit is ook afhankelijk van je levensstijl. Eet je bijvoorbeeld veel verse (rauwe) groenten, dan krijg je op die manier ook veel vocht binnen waardoor je van binnenuit gehydrateerd wordt.

 

Biologische en natuurlijke gezichtsverzorging tip 2

Was je gezicht voordat je naar bed gaat. Naast de make-up krijg je overdag ook te maken met stof, zon en vervuiling, waardoor het dus belangrijker is om ’s avonds je gezicht schoon te maken dan ’s morgens. 

Maak je gezicht ‘s morgens ook schoon. Zodat je je dagcrème op een schone huid smeert en de afvalstoffen niet in je huid smeert. Doe dit bij voorkeur met een milde reinigingsmelk of lotion, zodat je huid niet teveel uitdroogt. Reguliere middelen zijn vaak erg agressief en bevatten siliconen. 

 

Biologische en natuurlijke gezichtsverzorging tip 3

Een goede toner helpt de PH van je huid weer in balans te brengen Gebruik daarna een hydraterende, rijke (nacht) crème, zodat je huid ’s nachts kan herstellen. Want ook het reinigen droogt je huid een beetje uit.

 
Biologische en natuurlijke gezichtsverzorging tip 4

Gebruik een goede (natuurlijke) zonnebrand als je in de zon komt of een dagcrème met een zonnefilter,

Want de zon zorgt voor huidveroudering. De anti-aging crème van AVA heeft een natuurlijke UVA filter uit een rode alg. 

Let er ook op dat je luistert naar je gevoel Als het goed is, merk je ook wanneer je genoeg in de zon bent geweest. Probeer tussendoor regelmatig een dag de schaduw op te zoeken, zodat je lichaam de hoeveelheid zon kan verwerken. 

 
Biologische en natuurlijke gezichtsverzorging tip 5

Gebruik ongeveer eens per week (niet vaker)  een exfoliator of scrub. Hierdoor verwijder je dode huidcellen van je gezicht en ziet je huid er stralender uit.
Scrubben doe je na het reinigen en eindig met de tonic, zodat de ph van je huid geneutraliseerd wordt. Smeer vervolgens een (nacht) creme op, zodat je huid de nacht heeft om te herstellen.
Alhoewel de intensieve anti-aging crème van AVA niet speciaal gemaakt is als nachtcrème, is deze hier wel geschikt voor vanwege de hele rijke substantie en regenererende ingrediënten.

 

Weet jij wel wat er in je verzorgingsproducten zit? Ontvang nu gratis de mini-cursus in je mailbox. 

 

Ga naar: https://www.avanaturalskincare.com/Gratis-mini-cursus

 

-Waar te koop 

-Over AVA 

  Eva     10-06-2021 11:00     Reacties ( 6 )
Reacties (6)
 9lives, cats, etc - www.evendelen.be -  02-08-2021

Water drinken is voor mij altijd een beetje een probleem. Ik moet daar steeds op letten. Wel reinig ik elke avond voor het slapen gaan mijn gezicht. Zelfs als je geen make-up draagt is dat heel belangrijk. Daarna wat olie op mijn gezicht en dan naar bed.

 Eva -  12-03-2020

@Mieke: Wat goed om te weten, dat hoorde ik nog niet eerder volgens mij.

 Mieke -  11-03-2020

Mooie tips. De hoeveelheid water wat je moet drinken hangt wel samen met je gewicht. 30ml per kg lichaamsgewicht.

 Eva (AVA natural skin care) -  11-03-2020

@ Jocelyn en Sylvia: heel graag gedaan! 's Morgens en 's avonds je gezicht reinigen inderdaad. En avocado's bevatten zeker goede ingredienten voor je huid. Daarom zitten ze ook in de cremes van AVA

 Jocelyn -  10-03-2020

Dank voor de goede uitleg. Kort en bondig!

 Silvia -  10-03-2020

Bedankt voor de praktische tips, dat genoeg drinken is vooral in de wintermaanden voor mij iets om meer op te letten! Van mijn schoonheidsspecialiste hoorde ik dat ik ook 's morgens mijn gezicht goed moet reinigen èn geregeld avocado's op het menu zetten zou goed voor de huid zijn?