Sinds een tijdje volg ik Kim van Puur-gevoel.nl omdat ik haar zo inspirerend vind.

Ze is een mindset coach op het gebied van persoonlijke- en businessgroei.

Onlangs stelde ze mij voor een blog te delen over mezelf en mijn bedrijf.

Al vanaf dat ik een jaar of 15 was wilde ik een eigen bedrijf beginnen, maar ik wist eigenlijk nooit op welk gebied.  Het heeft heel lang geduurd voordat ik daar een keer uit was. Uiteindelijk heb ik er zelfs een soort van 3-daagde workshop voor gevolgd.  En daar ontstond het idee om iets met natuurlijke verzorgingsproducten te gaan doen.

Ik ben in de jaren ’70 en ’80 opgegroeid met alleen maar biologische voeding,  verzorgingsproducten en alternatieve geneeswijzen. Als kind leerde ik al mediteren en mijn oma had een natuurvoedingswinkel in Frankrijk. Destijds had je nauwelijks nog biologische voeding in Nederland.

In de afgelopen twintig jaar zijn biologische voeding en alternatieve geneeswijzen steeds populairder geworden. Yoga is bijvoorbeeld tegenwoordig zelfs heel normaal.

Wie dat had kunnen bedenken in de tijd, dat je een zweverige geitenwollensokken freak was als je aan yoga deed.

Het viel me op dat verzorgingsproducten daarbij zijn achter gebleven. Ik zag veel mensen zich op allerlei vlakken ontwikkelen, maar vervolgens allerlei rotzooi in de badkamer gebruiken. Dit valt me trouwens nog steeds op.

Mensen lijken niet te beseffen dat er stoffen in zitten die irriterend kunnen werken, die de natuurlijke balans in je lichaam kunnen verstoren of in het gunstigste geval gewoon niets voor je huid doen. Zoveel producten bevatten schadelijke stoffen die in je huid doordringen en in het milieu terecht komen.


Het is ook nog niet zo heel lang dat goede kwaliteit natuurlijke verzorging beschikbaar zijn. Er waren altijd wel een paar merken, maar het aanbod was zeer beperkt. Daar begint nu gelukkig wat verandering in te komen.

Het is mij opgevallen dat mensen niet beseffen hoeveel rotzooi we met z’n allen elke dag op onze huid smeren en door het doucheputje spoelen. Elke dag weer met miljoenen mensen tegelijk…..

Daarbij krijgen we al zoveel ongezonde stoffen binnen, dat het niet anders kan dan dat ons lichaam het niet meer kan verwerken.
Ook komen die stoffen in het milieu terecht en hoewel er momenteel veel aandacht is voor plastic uit aardolie, is er nog weinig aandacht voor verzorgingsproducten. Terwijl die ook allemaal vol zitten met aardolie fracties en dus net zo slecht zijn voor het milieu als plastic of benzine.

Ik ben er van overtuigd dat alles met elkaar samenwerkt. Dus als iets niet goed is voor het milieu, dan kan het ook niet goed zijn voor de mensen en dieren die in dat milieu leven. Ik denk dat dit ook geldt voor wat we eten. Daarom eet ik ook zoveel mogelijk biologisch, vegetarisch en veganistisch.

Omdat het volgens mij ook beter voor het zowel het milieu en de dieren en onze gezondheid is. Daarbij voel ik me er veel beter bij.

In 2015 ben ik eerst begonnen met een webshop met 200 verschillende natuurlijke verzorgingsproducten van diverse andere natuurlijke merken te verkopen. Denk aan tandpasta zonder fluoride, deodorant zonder aluminium en zonnebrand zonder chemisch filter.

Maar ik merkte dat ik daarmee niet mijn verhaal naar buiten kon brengen omdat ik het verhaal van anderen aan het vertellen was.  En omdat het niet mijn eigen producten waren, voelde ik me toch beperkt in wat ik erover kon delen.
Zo ben ik op het idee gekomen om een eigen merk te starten.

AVA betekent adem van leven en  is mijn oorspronkelijke geboortenaam. 
AVA natural skin care bestaat sinds begin 2018 uit drie producten: een handcrème, dagcrème en een intensieve anti-aging crème. De bedoeling is om dit in de toekomst uit te breiden.


Met AVA wil ik mensen bewust maken van de producten die ze kopen en gebruiken. Maar ook meer goede kwaliteit verzorgingsproducten beschikbaar stellen die ook echt iets voor je huid doen.

Het is mooi als een product natuurlijk is, maar het moet ook nog werken.
Goede kwaliteit ingrediënten zijn kostbaar en veel merken bezuinigen daarop.

De crèmes van AVA hebben een veel hoger gehalte aan werkzame ingrediënten uit planten, noten en zaden dan de meeste andere merken. Daarbij zijn de ingrediënten zoveel mogelijk biologisch.

Daarnaast besteed ik ook aandacht aan de verpakkingen. Zo is het doosje van plantenafval uit de landbouw en heb ik onderzoek gedaan naar de mogelijkheid om kunststof te vervangen voor iets anders. Tot nu toe was dit nog geen optie, maar er zijn veel ontwikkelingen en ik verwacht daar veel van in de toekomst.

Om mensen wat meer bewust te maken van de verzorgingsproducten die ze gebruiken, heb ik een mini-cursus gemaakt. Deze bestaat uit 4 delen,  is makkelijk leesbaar en heet; “Weet-wat-je-huid-eet”.

Op die manier hoop ik dat meer mensen eens gaan kijken naar wat ze nu eigenlijk elke dag in de badkamer gebruiken. Want ik denk dat veel mensen echt wel iets beters willen gebruiken als ze eenmaal weten wat er allemaal voor rotzooi in veel producten zit.

Je kan de mini-cursus gratis in je mailbox ontvangen. Ga naar: https://www.avanaturalskincare.com/Gratis-mini-cursus 
  Eva     20-02-2019 16:23     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.