1) Probeer stress te verminderen⁣⠀

Stress bestaat in alle vormen en maten en gaat past echt een rol spelen bij huidveroudering als het chronisch en negatief is.⠀⠀
⠀⠀
Het is voor de rest van je lichaam ook niet bevorderlijk om te lang achter elkaar in een stressvolle situatie te zitten. Het kost veel energie en het verlaagt je weerstand.⠀⠀
⠀⠀
En dat doet het eigenlijk ook met je huid. ⠀⠀
Door een verhoogd gehalte aan hormonen in je lichaam zorgt het voor meer vrije radicalen en een versnelde afbraak van de cellen. (collageen)⠀⠀
Het is dus belangrijk om regelmatig ontspanning te hebben. ⠀⠀
Ontspanning en huidverzorging combineren? ⠀⠀
Verzorg je gezicht wekelijks met een stoombadje of masker en smeer het daarna in met een verzorgende (natuurlijke) gezichtscrème. ⠀⠀
Neem even twintig minuten de tijd voor jezelf. ⠀⠀
Als het goed is, zie je de volgende ochtend direct resultaat.⠀

2) Neem voldoende rust⁣⠀

Of eigenlijk slaap voldoende! Want dat is echt heel belangrijk voor je huid. Niet alleen voor je huid trouwens. Tussen de 6 à 9 uur per nacht is ideaal. Net waar je jezelf het beste bij voelt. Ik heb zelf altijd redelijk veel slaap nodig en ben ook een hele goeie slaper. Zo kan ik ook prima even in de middag slapen als ik daar de tijd voor heb omdat ik bijvoorbeeld nog een lange avond heb. Volgens een onderzoek van NASA zou 25 minuten de ideale korte power nap zijn. Lang genoeg om even echt te rusten, maar niet zo lang dat je in een hele diepe slaap terecht komt waar je weer moeilijker van wakker wordt.
Zorg voor frisse lucht in je slaapkamer, zodat er voldoende zuurstof is.
Als je slaapt, krijgt je lichaam de kans om zich te herstellen. ’s Nachts worden er (als je slaapt tenminste) twee keer zoveel huidcellen aangemaakt als wanneer je wakker bent.
Ook worden er meer vrije radicalen afgevoerd, waardoor je huid sneller hersteld.
Uiteraard slaap je niet met make-up op je gezicht, want dan zit dat eigenlijk in de weg.
Na het reinigen van je gezicht kan je het beste een (uiteraard natuurlijke) nachtcrème of andere rijk verzorgende gezichtscrème gebruiken.
Zelf gebruik ik de AVA intensive anti-aging crème als nachtcrème. Het is namelijk een volle, rijke crème met heel veel verzorgende eigenschappen die ook heel geschikt is voor het herstel van je huid gedurende de nacht.

3) Drink voldoende water⁣⠀

Drink voldoende water! Dus minimaal 1,5 – 2 liter water

Dit klinkt misschien logisch of voor de hand liggend, maar het lijkt toch of veel mensen de noodzaak er niet van inzien. Of ze denken dat ze met koffie, thee en limonade wel genoeg vocht binnen krijgen. Terwijl dit nou juist drankjes zijn die zelf ook nog vocht nodig hebben om door je lichaam verwerkt te worden.
Daarom is gewoon alleen water het beste.
Het helpt bij het afvoeren van afvalstoffen.
Het verbetert de doorbloeding van je huid
Het zuurstofpeil in je huid neemt toe
Het stimuleert de celvernieuwing van je huid
Hoeveel water je echt nodig hebt hangt af van wat je eet, drinkt en wat je doet. Iemand die een vette maaltijd eet met weinig groenten en daar alcohol bij drinkt zou eigenlijk meer water moeten drinken dan iemand die een maaltijd eet met veel groenten (waar veel water in zit) bijvoorbeeld.
Maar zaken als beweging of medicijn gebruik bijvoorbeeld kunnen ook van invloed zijn op de hoeveelheid water die je lichaam kan gebruiken.
Naar mate je ouder wordt, heeft je huid wat meer moeite om gehydrateerd te blijven. Daarom kan het helpen om een hydraterende crème te gebruiken.

4) Eet zo min mogelijk snelle, geraffineerde suikers⁣⠀
5) Eet veel groente en fruit⁣⠀
6) Reinig je huid regelmatig⁣⠀
7) Gebruik een verzorgende crème die bij je huid past⁣⠀
8) Vermijd zonnebaden en bescherm je huid tegen de zon⁣⠀
9) Douche en/of badder niet te heet⁣⠀
10) Als je dan toch een keer besluit iets te doen wat minder gezond is: GENIET ERVAN!⁣⠀
11) Hou van jezelf⁣⠀

4) Eet zo min mogeiljk snelle geraffineerde suikers

Dit zou je eigenlijk bovenaan je boodschappenlijst moeten zetten en ophangen op een bord in de keuken! Om jezelf er vooral aan te herinneren zo min mogelijk snelle suikers te eten.
Snelle? Ja, want je bloedsuiker spiegel gaat als een idioot de lucht in en daarna nog harder weer naar beneden….en dan heb je weer honger.
AVA is huidverzorging, maar je huid is niet een op zichzelf staand iets. Het is onderdeel van je hele lichaam. Het is zelfs je grootste orgaan.
Daarmee heeft dus alles wat je doet en eet ook invloed op je huid.
Snelle suikers zijn volgens mij één van de grootste veroorzakers van de meeste gezondheidsproblemen.

En de nummer 1 oorzaak van huidveroudering. Dat komt omdat het de collageen in je huid afbreekt.
Hoe herken je snelle suikers? Het is eigenlijk alles waar suiker aan is toegevoegd of wat bewerkt is.
Dus naast snoep ook frisdrank, sapjes, en witmeel producten zoals wit brood, witte pasta en koekjes.
Probeer al deze vormen van suiker af te bouwen, zodat je lichaam eraan gaat wennen om minder suiker te gebruiken. Zo wordt het uiteindelijk makkelijker en kost het niet al teveel moeite.
Naast een gezonde levensstijl om je huid mooi te houden, kan je huid ook wat hulp gebruiken van buiten af in de vorm van natuurlijke verzorgingsproducten.  AVA helpt hierbij omdat er veel oliën en planten extracten in zitten die je huid helpen te hydrateren en cellen te vernieuwen.

5) Eet veel groente en fruit
Het liefste meer dan die twee ons die je waarschijnlijk geadviseerd is. Bij voorkeur zoveel mogelijk verschillende soorten. Want dan krijg je ook weer meer soorten vitamines en mineralen binnen.
Omdat je van veel groente en fruit niet dik kan worden en het gezond voor je is, kan je eigenlijk niet teveel eten. Waarschijnlijk ga je er zelfs van afvallen, want als je meer groente en fruit eet, is er minder plaats in je buik voor iets anders. Daarbij verbetert je spijsvertering.
De belangrijkste voordelen van het eten van veel groente en fruit:

  • Meer vezels, dus betere darmconditie
  • Meer vitamines en mineralen, dus betere weerstand
  • Meer vocht, dus betere hydratatie

Al deze voordelen dragen ook nog eens bij aan een gezondere huid en voorkomen huidveroudering.
Tegelijkertijd ga je je ook nog eens in het geheel beter voelen als je je groente en fruit inname verhoogt..

Ik ging zelf meer groente en fruit eten toen ik stopte met vlees eten. Ik kwam erachter dat door geen vlees meer te eten er vanzelf meer ruimte kwam om meer groente te eten. Omdat groente en fruit wat minder voedzaam zijn, heb je er meer van nodig en kan je dus meer eten. Door verschillende groentes te gebruiken en er (verse) kruiden bij te doen, maak je het eten smaakvol en krijg je veel voedingsstoffen binnen.

6)Reinig je huid regelmatig!

Het is belangrijk om je gezicht te reinigen en helemaal als je make-up gebruikt. Maar ook door vuil uit de lucht zoals uitlaatgassen en pollen wordt je huid echt aangetast.  Er zitten zware metalen en chemicaliën in luchtvervuiling die op den duur je huid aantasten.  Ze kunnen zorgen dat je huid dof wordt of dat je sneller pigmentvlekjes krijgt. Maar ook voor ontstekingen zorgen.
Om huid veroudering te vertragen is daarom heel belangrijk je gezicht goed te reinigen. Breng daarna een verzorgende crème aan die bij je huidtype past.
Hoe vaak reinig jij je gezicht? Ga je wel eens met make-up op naar bed? Hierdoor veroudert je huid nog sneller. Echt niet doen dus.

AVA heeft twee gezichtscrèmes die helemaal natuurlijk zijn. Een hydraterende dagcreme voor de normale tot droge huid en een intensieve anti-aging voor de extreem droge huid of de rijpere huid die veel verzorging kan gebruiken.
 

  Eva     31-07-2019 16:38     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.