1) Probeer stress te verminderen⁣⠀

Stress bestaat in alle vormen en maten en gaat past echt een rol spelen bij huidveroudering als het chronisch en negatief is.⠀⠀
⠀⠀
Het is voor de rest van je lichaam ook niet bevorderlijk om te lang achter elkaar in een stressvolle situatie te zitten. Het kost veel energie en het verlaagt je weerstand.⠀⠀
⠀⠀
En dat doet het eigenlijk ook met je huid. ⠀⠀
Door een verhoogd gehalte aan hormonen in je lichaam zorgt het voor meer vrije radicalen en een versnelde afbraak van de cellen. (collageen)⠀⠀
Het is dus belangrijk om regelmatig ontspanning te hebben. ⠀⠀
Ontspanning en huidverzorging combineren? ⠀⠀
Verzorg je gezicht wekelijks met een stoombadje of masker en smeer het daarna in met een verzorgende (natuurlijke) gezichtscrème. ⠀⠀
Neem even twintig minuten de tijd voor jezelf. ⠀⠀
Als het goed is, zie je de volgende ochtend direct resultaat.⠀

2) Neem voldoende rust⁣⠀

Of eigenlijk slaap voldoende! Want dat is echt heel belangrijk voor je huid. Niet alleen voor je huid trouwens. Tussen de 6 à 9 uur per nacht is ideaal. Net waar je jezelf het beste bij voelt. Ik heb zelf altijd redelijk veel slaap nodig en ben ook een hele goeie slaper. Zo kan ik ook prima even in de middag slapen als ik daar de tijd voor heb omdat ik bijvoorbeeld nog een lange avond heb. Volgens een onderzoek van NASA zou 25 minuten de ideale korte power nap zijn. Lang genoeg om even echt te rusten, maar niet zo lang dat je in een hele diepe slaap terecht komt waar je weer moeilijker van wakker wordt.
Zorg voor frisse lucht in je slaapkamer, zodat er voldoende zuurstof is.
Als je slaapt, krijgt je lichaam de kans om zich te herstellen. ’s Nachts worden er (als je slaapt tenminste) twee keer zoveel huidcellen aangemaakt als wanneer je wakker bent.
Ook worden er meer vrije radicalen afgevoerd, waardoor je huid sneller hersteld.
Uiteraard slaap je niet met make-up op je gezicht, want dan zit dat eigenlijk in de weg.
Na het reinigen van je gezicht kan je het beste een (uiteraard natuurlijke) nachtcrème of andere rijk verzorgende gezichtscrème gebruiken.
Zelf gebruik ik de AVA intensive anti-aging crème als nachtcrème. Het is namelijk een volle, rijke crème met heel veel verzorgende eigenschappen die ook heel geschikt is voor het herstel van je huid gedurende de nacht.

3) Drink voldoende water⁣⠀

Drink voldoende water! Dus minimaal 1,5 – 2 liter water

Dit klinkt misschien logisch of voor de hand liggend, maar het lijkt toch of veel mensen de noodzaak er niet van inzien. Of ze denken dat ze met koffie, thee en limonade wel genoeg vocht binnen krijgen. Terwijl dit nou juist drankjes zijn die zelf ook nog vocht nodig hebben om door je lichaam verwerkt te worden.
Daarom is gewoon alleen water het beste.
Het helpt bij het afvoeren van afvalstoffen.
Het verbetert de doorbloeding van je huid
Het zuurstofpeil in je huid neemt toe
Het stimuleert de celvernieuwing van je huid
Hoeveel water je echt nodig hebt hangt af van wat je eet, drinkt en wat je doet. Iemand die een vette maaltijd eet met weinig groenten en daar alcohol bij drinkt zou eigenlijk meer water moeten drinken dan iemand die een maaltijd eet met veel groenten (waar veel water in zit) bijvoorbeeld.
Maar zaken als beweging of medicijn gebruik bijvoorbeeld kunnen ook van invloed zijn op de hoeveelheid water die je lichaam kan gebruiken.
Naar mate je ouder wordt, heeft je huid wat meer moeite om gehydrateerd te blijven. Daarom kan het helpen om een hydraterende crème te gebruiken.

4) Eet zo min mogeiljk snelle geraffineerde suikers

Dit zou je eigenlijk bovenaan je boodschappenlijst moeten zetten en ophangen op een bord in de keuken! Om jezelf er vooral aan te herinneren zo min mogelijk snelle suikers te eten.
Snelle? Ja, want je bloedsuiker spiegel gaat als een idioot de lucht in en daarna nog harder weer naar beneden….en dan heb je weer honger.
AVA is huidverzorging, maar je huid is niet een op zichzelf staand iets. Het is onderdeel van je hele lichaam. Het is zelfs je grootste orgaan.
Daarmee heeft dus alles wat je doet en eet ook invloed op je huid.
Snelle suikers zijn volgens mij één van de grootste veroorzakers van de meeste gezondheidsproblemen.

En de nummer 1 oorzaak van huidveroudering. Dat komt omdat het de collageen in je huid afbreekt.
Hoe herken je snelle suikers? Het is eigenlijk alles waar suiker aan is toegevoegd of wat bewerkt is.
Dus naast snoep ook frisdrank, sapjes, en witmeel producten zoals wit brood, witte pasta en koekjes.
Probeer al deze vormen van suiker af te bouwen, zodat je lichaam eraan gaat wennen om minder suiker te gebruiken. Zo wordt het uiteindelijk makkelijker en kost het niet al teveel moeite.
Naast een gezonde levensstijl om je huid mooi te houden, kan je huid ook wat hulp gebruiken van buiten af in de vorm van natuurlijke verzorgingsproducten.  AVA helpt hierbij omdat er veel oliën en planten extracten in zitten die je huid helpen te hydrateren en cellen te vernieuwen.

5) Eet veel groente en fruit
Het liefste meer dan die twee ons die je waarschijnlijk geadviseerd is. Bij voorkeur zoveel mogelijk verschillende soorten. Want dan krijg je ook weer meer soorten vitamines en mineralen binnen.
Omdat je van veel groente en fruit niet dik kan worden en het gezond voor je is, kan je eigenlijk niet teveel eten. Waarschijnlijk ga je er zelfs van afvallen, want als je meer groente en fruit eet, is er minder plaats in je buik voor iets anders. Daarbij verbetert je spijsvertering.
De belangrijkste voordelen van het eten van veel groente en fruit:

  • Meer vezels, dus betere darmconditie
  • Meer vitamines en mineralen, dus betere weerstand
  • Meer vocht, dus betere hydratatie

Al deze voordelen dragen ook nog eens bij aan een gezondere huid en voorkomen huidveroudering.
Tegelijkertijd ga je je ook nog eens in het geheel beter voelen als je je groente en fruit inname verhoogt..

Ik ging zelf meer groente en fruit eten toen ik stopte met vlees eten. Ik kwam erachter dat door geen vlees meer te eten er vanzelf meer ruimte kwam om meer groente te eten. Omdat groente en fruit wat minder voedzaam zijn, heb je er meer van nodig en kan je dus meer eten. Door verschillende groentes te gebruiken en er (verse) kruiden bij te doen, maak je het eten smaakvol en krijg je veel voedingsstoffen binnen.

6) Reinig je huid regelmatig!

Het is belangrijk om je gezicht te reinigen en helemaal als je make-up gebruikt. Maar ook door vuil uit de lucht zoals uitlaatgassen en pollen wordt je huid echt aangetast.  Er zitten zware metalen en chemicaliën in luchtvervuiling die op den duur je huid aantasten.  Ze kunnen zorgen dat je huid dof wordt of dat je sneller pigmentvlekjes krijgt. Maar ook voor ontstekingen zorgen.
Om huid veroudering te vertragen is daarom heel belangrijk je gezicht goed te reinigen. Breng daarna een verzorgende crème aan die bij je huidtype past.
Hoe vaak reinig jij je gezicht? Ga je wel eens met make-up op naar bed? Hierdoor veroudert je huid nog sneller. Echt niet doen dus.

AVA heeft twee gezichtscrèmes die helemaal natuurlijk zijn. Een hydraterende dagcreme voor de normale tot droge huid en een intensieve anti-aging voor de extreem droge huid of de rijpere huid die veel verzorging kan gebruiken.

7) Gebruik een verzorgende crème die bij je huid past.
Een gezichtscrème die je droge huid hydrateert of helpt om rimpels te voorkomen klinkt voor veel mensen misschien wel als onzin. Begrijpelijk, want er zijn heel veel crèmes die niet zoveel toevoegen.
Iets om op te letten als je besluit je gezicht te gaan verzorgen.
Afhankelijk van je huidtype is er voor iedereen wel een crème die gemaakt is van een bepaalde plant die geschikt is. Sommige planten bevatten extracten en oliën die beter zijn in het vast houden van vocht, terwijl andere juist je huid verzachten of cellen helpen te vernieuwen, zodat je huid zich sneller herstelt.
Siliconen worden in vrijwel alle gangbare verzorgingsproducten gebruikt en lijken je huid glad te maken, maar dit is alleen maar omdat het wordt opgevuld. De cellen van je eigen huid worden niet geholpen, die krijgen geen mineralen of vetzuren toegevoegd waar ze zich sneller gaan vernieuwen.
Op die manier zijn doet het mij een beetje denken aan fast food eten. Je denkt dat je voeding binnen hebt, maar het is alleen vulling.
AVA is dus eigenlijk meer als slow food.

8) Vermijd zonnebaden en bescherm je huid tegen de zon.

Sommige mensen kunnen dat: uren in de zon liggen bakken….alsof ze suddervlees zijn.
Echt niet gezond voor je huid. Als er iets is waar je huid van verouderd dan is het wel de zon.
Tegelijkertijd is zonlicht ook goed voor je omdat je daardoor vitamine D aanmaakt.
Het is dus de kunst om wel in de zon te komen, maar niet te lang en je huid te beschermen tegen de straling van de zon. Wat mij betreft het liefste met een natuurlijke zonnebrand.

Gelukkig zijn er nu volop natuurlijke merken die zonnebrand verkopen. Wist je dat er ook natuurlijke oliën zijn die van zichzelf een lichte beschermingsfactor hebben tegen de zon?
De AVA intensive anti-aging crème bevat een zeewier die tegen UV-A beschermt. UV-A is de straling die je huid veroudert. UV-B is de straling waardoor je huid verbrandt. Hiervoor heb je dus zonnebrand nodig met een factor.

9) Douche niet te heet
Ik kan me zo voorstellen dat het heel voor de hand liggend klinkt, maar ik heb gemerkt dat veel mensen het heerlijk vinden om een hele warme douche te nemen.
Hierdoor zorg je er voor dat je bloedsomloop minder wordt gestimuleerd en de natuurlijke vetten van je huid lossen op. Waardoor je huid uitdroogt.
Minder warm douchen of zelf koud afdouchen is voor je huid en bloedsomloop veel beter.
Smeer je huid na het douchen in met een voedende natuurlijke bodylotion.

10) Als je dan toch een keer besluit iets te doen wat minder gezond is, geniet ervan!!!
Je hebt het vast wel eens van iemand gehoord, of misschien doe je het zelf wel:
Elke keer dat je iets ongezonds eet of iets doet waarvan je denkt dat het niet goed voor je is, meld je erbij dat je het eigenlijk niet had moeten doen en voel je je schuldig.
Ik vind het een vreemde gewoonte. Want op die manier ben je volgens mij dubbel ongezond bezig. Eerst al omdat je iets ongezonds eet en daarna nog een keer omdat je er niet van geniet maar er zelfs stress van hebt doordat je je er schuldig over voelt.
Onlangs hoorde ik op de radio dat zelfs bewezen is, dat het veel gezonder voor je is om echt te genieten van iets ongezonds dan je er slecht over te voelen. Iets waar ik altijd al van overtuigd ben.
Want als je er echt van geniet, maakt je lichaam stofjes aan waar je gelukkiger van wordt.
Dit is ook weer beter voor je weerstand, waardoor je lichaam beter in staat is om datgene wat niet zo gezond voor je was te kunnen verwerken.
Uiteraard wil dit niet zeggen dat je dan maar heel vaak ongezonde dingen moet gaan doen of eten, maar als je dan toch besluit er een keer voor te gaan…..verpest het dan niet voor jezelf.

11) Hou van jezelf!
De bovenstaande tips horen eigenlijk allemaal bij elkaar en komen samen erop neer dat je echt heel goed voor jezelf moet zorgen.
En daarom nu de laatste tip: Hou van jezelf!
Want als je voldoende van jezelf houdt, dan wordt het vanzelf makkelijker om ook beter voor jezelf te zorgen. Want alleen dan gun je jezelf de verzorging die je verdient.
Dus kijk in de spiegel en zeg tegen jezelf: Ik hou van jou!


 

  Eva     31-07-2019 16:38     Reacties ( 5 )
Reacties (5)
 Gosia -  19-10-2019

Handige tips, dank je wel.

 Isabelle -  19-10-2019

Wat een super blog, voor mensen die stress willen vermidderen, heeft Thee van Isa een goede biologische thee. Want als je goed voor jezelf zorgt van binnen en buiten straal je dat uit.

 Eva -  16-10-2019

@Silvia: thee is wel een goed vervanger als het kruidenthee is.

 Katleen -  15-10-2019

Stress en voeding zijn inderdaad heel belangrijk als het gaat om huidveroudering. Naast goede producten natuurlijk.

 Silvia -  15-10-2019

Dank je voor al die nuttige tips. Water drinken in de warme zomer is geen probleem, maar in de herfst en winter een uitdaging (voor mij tenminste😉)! Ik wist niet dat thee geen goede vervanger van water is.