De herfst komt eraan. Dat betekent kou, verwarming en een drogere huid.


Wat kan je doen tegen een droge huid in deze koude maanden?

Doordat de verwarming overal aan staat en het kouder is, zijn we veel in droge lucht. En dat maakt je huid een stuk droger.
Drink daarom voldoende water, hang een luchtbevochtiger aan de radiatoren,  of zet water neer in de buurt van de radiatoren en zorg dat de planten genoeg water hebben om de lucht enigszins vochtig te houden.

Zet de verwarming niet te hoog.

Het mag misschien lekker warm voelen, maar er zitten ook nadelen aan. Zo wordt je bloedcirculatie niet meer gestimuleerd, wordt de lucht droger in huis en dus ook de lucht van je huid en is het natuurlijk niet goed voor het milieu en je portemonnee.
Daarnaast kan het ook irritatie aan je luchtwegen en je ogen geven als de lucht te droog is.

Heb je het vaak koud? Kijk dan ook eens of je wel voldoende beweging krijgt zodat je bloedcirculatie optimaal werkt, trek een trui aan en zorg voor voldoende brandstof in de vorm van voedsel.

In de koude maanden verbruik je meer calorieën omdat je lichaam harder moet werken om warm te blijven.
Behalve voldoende water drinken, gebruikt je lichaam ook meer vocht afhankelijk van wat je eet en drinkt.  
Verder doe je je huid een plezier door niet te warm te douchen.

Net zoals dat de afwas schoon wordt onder de hete kraan met een sopje, lossen je natuurlijke huidvetten ook op door onder een te warme douche te staan.

Let erop dat je shampoo en douchegel gebruikt die mild zijn en geen SLS bevatten, want dat ontvet je huid extreem.  Gangbare shampoo’s en douchegel’s die SLS bevatten camoufleren dit weer door siliconen toe te voegen.  Alsof je huid een muur is die je kan dichtplamuren…..
SLS = sodium lauryl sulfate

Naast een prettig klimaat in huis en goed voor je lichaam zorgen, helpt het ook om te smeren.
Smeer het liefst producten die natuurlijk zijn, zodat je huid echt kan herstellen en je lichaam geen extra afvalstoffen te verwerken krijgt.

Want stoffen die op je huid komen, gaan er gedeeltelijk ook in (denk aan een nicotine pleister bijvoorbeeld)

AVA kan je handen en gezicht helpen, omdat de handcrème en gezichtscrèmes biologische oliën bevatten die je cellen repareren en de cel vernieuwing stimuleren.

Gebruik een bodylotion of bodybutter om je lichaam in te smeren na het douchen. En vergeet niet je haren ook gehydrateerd te houden, zodat ze niet gaan pluizen of statisch worden.

Wil je weten waar je natuurlijke producten kan kopen of heb je hier vragen over? Stuur gerust een email naar info@e-naturals.nl

Meer weten over de effecten van verzorgingsproducten en waarom je sommige producten niet meer wil gebruiken? Ga naar https://www.avanaturalskincare.com/Gratis-mini-cursus en ontvang de gratis mini cursus “Weet-wat-je-huid-eet” in je mailbox

 
  Eva     10-10-2018 22:17     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.