Regelmatig vragen mensen mij over de verpakkingen van AVA.

Hier heb ik dan ook uitgebreid onderzoek naar gedaan tijdens de ontwikkeling van de producten.
Het meest milieuvriendelijke om een crème in te verpakken is glas.

Maar glas is zwaar en breekbaar en daarom niet fijn in je handtas of in de badkamer.
En er blijft altijd veel achter in het potje wat je er niet uit kan halen.

Aangezien er inmiddels heel veel plastic uit planten materiaal wordt gemaakt, had ik verwacht dat het mogelijk zou zijn om de crème in bio plastic te verpakken. Dus ben ik hier onderzoek naar gaan doen.

Helaas is dit nog niet mogelijk. Het probleem is voornamelijk dat bio-plastics binnen een jaar afbreken en de crèmes meerdere jaren houdbaar zijn. Daarbij gaan ze een reactie aan met de inhoud (de crème)

Nou zijn er een paar merken die zeggen dat hun verpakkingen wel uit bio-plastics bestaan en dus ben ik die gaan onderzoeken. Helaas blijkt dit een mengsel met gewoon plastic. En zo’n mengsel kan niet worden gerecycled.

Op dit moment is PET (het kunststof waar de verpakking van AVA uit gemaakt is) het meest milieuvriendelijke omdat het gerecycled kan worden.
Ik verwacht dit in de toekomst te kunnen vervangen voor een ander soort kunststof als de ontwikkelingen wat verder zijn.


De potjes zijn voorzien van een “airless dispenser” hierdoor wordt de inhoud omhoog geduwd zonder dat er lucht bij komt. Dit verlengt de houdbaarheid en zorgt dat je alle crème helemaal uit het potje haalt.

Ondertussen ben ik wel geslaagd met de doosjes die er omheen zitten, want die zijn helemaal van planten afval uit de landbouw. En daar is dus geen boom voor gekapt.

Plantenafval uit de landbouw?

Ja, als er bijvoorbeeld suikerriet wordt verbouwd, dan kan maar 10% daarvan worden gebruikt om rietsuiker van te maken. De overige 90% is dus afval.
En wordt nu gebruikt om papier en karton van te maken. Dit materiaal heet “Paperwise”


 
    26-01-2019 18:02     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.