Dierproefvrije cosmetica Dierproefvrije cosmetica.
Misschien wist je al, dat het sinds 2013 verboden is in Europa om verzorgingsproducten en cosmetica op dieren te testen.
Zo’n bericht zou een aanleiding kunnen zijn, dat je erop vertrouwt dat alle cosmetica in Europa inmiddels dierproefvrije cosmetica is en je daar dus bij je aankoop niet meer op hoeft te letten.
Was het maar waar!
Ten eerste zou je bij zo’n verbod heleboel vragen kunnen stellen.
Zoals: mogen er wel ingrediënten gebruikt worden die in het verleden op dieren zijn getest? Daarmee wordt het product zelf tenslotte niet op dieren getest.
Of is het wel toegestaan producten buiten de EU op dieren te testen? En hoe is de controle op deze ingrediënten?

Stel een Europees bedrijf koopt een ingrediënt dat bijvoorbeeld uit China of de Filippijnen komt en ze verklaren daar dat het niet op dieren getest is. Hoe weet je dan zeker dat dit dan daadwerkelijk dierproefvrije cosmetica is?  Hoe is de controle hierop?
En ten tweede zijn er nog steeds veel grote cosmetica bedrijven die weliswaar geen producten voor de Europese markt op dieren laten testen, maar dit voor de Chinese markt wel doen. Het is in China verplicht en anders zouden ze deze enorme markt niet kunnen bedienen.
Als je dus ook maar iets hebt in je badkamer wat van een bedrijf is, dat ook internationaal verkocht wordt, dan is de kans groot dat je indirect toch daaraan meebetaalt.
Excuus als dit nogal hard overkomt. Het mag wat mij betreft wat meer onder de aandacht komen. Want de meeste mensen weten dit niet en zullen er daarom niet bewust voor hebben gekozen.
Onder mijn vriendinnen bevinden zich de grootste dierenvrienden die make-up kopen van merken die ook in China verkocht worden.
Kan je echt van dierproefvrije cosmetica spreken?
Eerlijk gezegd vind ik van niet.
Wil je dus echt niet meer dmv je verzorging en make-up aan dierenleed mee doen, en zeker weten dat je dierproefvrije cosmetica gebruikt, dan is het noodzakelijk dat je even opzoekt of ze wel echt aandacht hebben voor het voorkomen van dierenleed en/of geen producten aan de Chinese markt verkopen.

Geen zin om dit op te zoeken? Of weet je niet hoe? Stuur me een berichtje en ik zoek het voor je uit en stuur je de info.

AVA is uiteraard helemaal vrij van dierenleed en bevat geen dierlijke ingrediënten. Ook zullen de producten van AVA nooit in landen verkocht worden die dierproeven vereisen. 
    18-08-2020 11:05     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.