Handcrème droge handen 

 

Als de handcrème van AVA iets doet als de beste, dan is het een handcrème voor droge handen zijn.

Want alle klachten als gevolg van droogte worden verholpen. Of het nou veroorzaakt wordt van buitenaf, doordat je veel met je handen werkt of ze vaak moet wassen. 

Of dat het veroorzaakt wordt van binnenuit, doordat je lichaam van binnenuit vocht onttrekt. Dit kan bijvoorbeeld door vet eten, suiker, koffie, roken, stress of medicijngebruik.

In beide gevallen kunnen ze wel wat extra ondersteuning gebruiken. Handen krijgen vaak veel te verduren.

 

Wat is handcrème voor droge handen? 

 

De handcrème voor droge handen van AVA bevat veel biologische oliën uit planten, noten en zaden waardoor de huid goed gevoed wordt. Dit is ook het grootste verschil met de meeste andere handcremes. Biologische oliën uit planten zijn over het algemeen duurder dan synthetische oliën of vetten. Daarom wordt er op bezuinigd. 

Denk aan biologische avocado olie en biologische shea boter. 

De vetten uit deze planten, lijken veel op ons eigen huidvet en worden daardoor goed opgenomen. Andere stoffen zoals mineralen en eiwitten, ondersteunen het herstel van onze huid. Zo zorgt de allantoine in shea boter er bijvoorbeeld voor dat cellen zich sneller vernieuwen.
 

 

Wat zijn de voordelen van een handcrème voor droge handen? 

 

De ingrediënten verzachten de huid en helpen de cellen in de huid te herstellen. Ze gaan als het ware een samenwerking aan. Dat kan je merken, want wanneer je deze handcrème langere tijd gebruikt, zullen klachten als gevolg van een droge huid zoals kloofjes of andere irritaties steeds minder terugkomen.

Het gevolg is dat je minder handcrème nodig hebt en kloofjes voorgoed verleden tijd zijn.

 

Wat zijn de alternatieven voor deze handcrème voor de droge huid? 

Het helpt ook om eens te kijken naar het soort zeep dat je gebruikt. Veel soorten handzeep zijn nogal agressief. Ze ontvetten de huid te extreem. Zeker als je vaak je handen wast, krijgt je huid niet goed de tijd meer om te herstellen. Maar ook alcohol om te ontsmetten, zorgt ervoor dat vocht en vet uit je huid onttrokken wordt. 

Probeer deze ontvetters dus te beperken. Bijvoorbeeld door handschoenen te gebruiken bij het schoonmaken. Zelfs met natuurlijke schoonmaakmiddelen is dit aan te raden.

Naast deze handcrème heeft AVA ook gezichtscreme voor de droge huid. 

 

Bekijk onze andere crèmes naast de handcrème voor de droge huid: 
 

Handcrème voor droge huid 
Dagcrème voor droge huid

Anti-aging crème voor de droge huid

Handcreme droge huid
    11-04-2021 14:46     Reacties ( 7 )
Reacties (7)
 Mitchel -  09-08-2021

Heel weinig heb ik last van droge handen. Altijd zo vet. Toch fijn voor de mensen die het nodig hebben dat deze handcreme daarmee kan helpen.

 Rory -  09-08-2021

Dit klinkt als een fijne crème. Sinds het begin van de pandemie ben ik in eerste instantie veel te vaak mijn handen gaan wassen en de ontsmetting sprays en gels gaan gebruiken. Al las ik wel dat sommige winkels gels gebruikten waar bijna alleen water in zat. Maar goed, teveel ontsmetten is ook slecht voor de weerstand en de beschermlaag van je huid. Ik heb zeker tig tubes handcrème er doorheen 'gejast' de laatste jaren. Deze crème ken ik dus nog niet. Interessant!

 Serge -  07-08-2021

Sinds het begin van de Corona pandemie heb ik door het vele wassen en ontsmetten ook steeds vaker last van droge handen. Wellicht dat ik zoiets ook eens moet proberen.

 Mieke -  05-08-2021

Tien ik vroeger stage liep op de kinderafdeling waren mijn handen helemaal kapot vsn het wassen en ontsmetten. Ik heb toen geen handcreme kunnen vinden die hielp. Wel ern hele vette huidcreme maar het nadeel was dat trok niet in. Helaas toen nog geen AVA.

 Claire -  05-08-2021

Wat een fijne tips! Deze crème klinkt ook echt perfect voor mij. Iedere winter heb ik last van droge handen.

 nicole orriëns -  05-08-2021

Ik heb regelmatig last van droge handen. Zo vaak zit ik met een doekje dingen schoon te maken. Dan is zo'n creme erg welkom.

 Lindaschrijfthetop.nl -  05-08-2021

Ik heb nooit last van droge handen gelukkig, maar wat fijn dat er speciale cremé voor is.