Je huid zit aan jou vast

Er was niet ineens een dag dat ik dacht: “laat ik eens verzorgingsproducten gaan verkopen….”

Nee, er gingen jaren aan vooraf waarin ik zag hoe veel mensen een steeds bewustere levensstijl gingen aannemen en hun gezondheid belangrijk leken te vinden, maar ondertussen een hele badkamer vol ongezonde verzorgingsproducten hadden staan.

Alsof verzorgingsproducten geen invloed op je hebben, omdat je huid aan de buitenkant zit.

De meeste mensen denken dit waarschijnlijk nog steeds, als ze er al over nadenken.

Dit vind ik overigens heel begrijpelijk, want we leren er nooit iets over. We krijgen geen les op school over hoe je jezelf was en met wat. We leren het alleen maar van de reclames die gemaakt worden door de bedrijven die de producten verkopen.

Ondertussen zijn er steeds meer mensen met een hele gevoelige huid, steeds meer mensen met allergieën en steeds meer mensen die allerlei stoffen niet meer verdragen.

Je kan jaar in jaar huid je lichaam met ongezonde stoffen in smeren en nooit ergens last van hebben en ineens kan je een allergische reactie ontwikkelen of een overgevoeligheid. Ongezonde stoffen kunnen namelijk niet altijd door je lichaam worden afgevoerd. Sommige stapelen zich op. Of er kan een verminderde afweer ontstaan door een stressvolle periode bijvoorbeeld.

En ineens is je lichaam het zat en komt het naar buiten.

Je lichaam zal hoe dan ook altijd proberen z’n natuurlijke balans terug te vinden. Hoe eerdere je deze signalen oppakt, hoe minder de schade is en hoe minder last je er dus van hebt.

Bij het drinken van alcohol merk je dit bijvoorbeeld direct. Bij een paar glazen voel je misschien de volgende dag dat je wat meer dorst hebt, maar bij grote hoeveelheden ben je de volgende dag echt ziek. Andere stoffen die ongezond zijn, doen in principe hetzelfde, maar je merkt het minder snel.

Elke ongezonde stof die je dus in je lichaam krijgt, zal je lichaam vroeg of laat weer kwijt willen raken. En daarom kan je er alleen maar beter van worden als je minder vervuilende stoffen binnen krijgt.

Dit geldt voor alles wat je eet, wat je inademt, waar je naar kijkt en dus ook wat je op je huid smeert.

Meer weten over waarom je sommige stoffen niet op je huid wil lees je in de gratis mini-cursus 

Meld je hier aan


 
      20-01-2022 12:01     Reacties ( 6 )
Reacties (6)
 Cynthia -  26-01-2022

Mijn dochtertje is geboren met een onrustige huid. Door haar worden wij zelf ook bewust van hoe we onze eigen huid behandelen

 Linda -  24-01-2022

Mijn dochters probeer ik al van jongs af aan mee te geven om goed voor hun huid te zorgen en goed te letten op wat ze daarvoor gebruiken. Jong geleerd is oud gedaan.

 Elena -  21-01-2022

Ik heb altijd een mooie egale huid gehad, ondanks mn ongezonde levensstijl dat ik jaren had. Op mijn 24e begon ik inderdaad te merken dat m’n huid achteruit ging in één klap. Heeft natuurlijk ook wel te maken met m’n verminderde collageen aanmaak. Maar wat ging dat snel ineens. Nu achteraf wou ik dat ik beter met m’n huid was omgegaan

 Soraya HH -  20-01-2022

Verzorgingsproducten zijn inderdaad ideaal. Ook voor een ochtend en avond ritueel denk ik. Bijzonder dat je lichaam zijn natuurlijke balans terug probeert te vinden. Bizar dat onze lichamen zo werken!

 Lindas schrijft 't op -  20-01-2022

Hoe ouder mijn huid is hoe meer behoefte ik heb om het beter te verzorgen.

 Claire -  20-01-2022

Ik vind het altijd zo'n bijzondere gedachten dat onze huid ons grootste orgaan is. Super belangrijk om dit ook de nodige liefde en aandacht te geven.