Meer bewustzijn over verzorgingsproducten
Als kind groeide ik op met andere voeding dan de meeste mensen. Wij aten biologisch en vegetarisch. Misschien dat bijna iedereen nu zuurdesem brood, pompoen en avocado kent en eet, maar toen ik kind was kende echt helemaal niemand dat.

Mijn tanden poetste ik met tandpasta zonder fluor. Nu misschien niet meer zo vreemd, maar in 1980 waren er maar een handje vol mensen die al wisten dat de chemisch nagemaakte fluoride in tandpasta vergif is.

We gebruikte alleen maar biologische en natuurlijke verzorgingsproducten en in die tijd waren ze nog niet zo goed als nu.
Ik leerde meditatie en ademhalingstechnieken als kind die mij hielpen in slaap te komen. En we hadden vrienden die aan yoga deden of reiki.
Destijds kende niemand dit en was het alleen voor zweverige geitenwollensokken dragers.

Een term waarmee mensen die bewust leefde belachelijk gemaakt werden door de gemiddelde medemens.
Sinds ongeveer 15 - 20 jaar zie ik om mij heen dat voeding als pompoenen en avocado's heel normaal zijn geworden, ken ik tientallen mensen de yoga les geven en aan reiki doen en zie ik dat meditatie tegenwoordig hoort bij een standaard ochtend ritueel.

Maar dan vraag je naar de verzorgingsproducten en dan hoor je dat me meeste mensen nog steeds producten gebruiken vol met stoffen uit de petrochemie (waar je je auto mee vol tankt) en siliconen (een mengsel van petrochemie met zand)

Voor mij een aanleiding om verzorgingsproducten meer onder de aandacht te brengen.

Zo schreef ik een gratis mini cursus: "Weet-wat-je-huid-eet" om wat meer te vertellen over waarom je natuurlijke verzorgingsproducten wil gebruiken en wat de grote merken je niet vertellen.
Ontvangen?

Ga naar https://www.avanaturalskincare.com/Gratis-mini-cursus en ontvang deze in 4 delen in je mailbox.
 
    11-12-2019 14:37     Reacties ( 4 )
Reacties (4)
 Gosia -  13-12-2019

Ja vroeger hoorde je er niemand over, nu met alle media om ons heen is het zo anders. Ik gebruik bv wasparfum zonder parabenen en zo. Ook veel beter.

 Silvia -  11-12-2019

Er is gelukkig veel meer bekend dan vroeger over het belang van gezonde producten gebruiken. Vanwege allergische reacties na het gebruik van bepaalde verzorgingsproducten, maar ook bij bijv. oogschaduw heb ik ervaren hoe belangrijk het is om goed op te letten wat je op je huid smeert en te weten welke ingredi├źnten er gebruikt worden. Succes met het verder onder de aandacht brengen van je gezonde verzorgingslijn!

 Mieke -  11-12-2019

Ik wist er indertijd net als de meeste ook niets vanaf. Maar blij dat ik nu wel beter weet.

 Isabelle -  11-12-2019

Het is mooi om te zien hoe mensen steeds bewuster worden van wat ze tot zich nemen.