Omgekeerde wereld

Het is heel normaal, de winkels liggen vol met ongezonde producten en als we gezonde producten willen, dan moeten die een keurmerk hebben om aan te tonen dat ze eerlijk zijn.

 

Zo’n keurmerk is heel duur en daarom niet voor elk bedrijf bereikbaar. Uiteraard moet dit ergens van betaald worden en dit maakt gezonde producten dus duurder.

 

Keurmerken….je ontdekt pas hoe het echt zit, op het moment dat je er zelf een wil hebben voor je bedrijf. 


Breng je cosmetica op de markt vol met synthetische stoffen en vol met microplastics dan ben je super goedkoop uit. Niet alleen zijn de producten zelf heel goedkoop, je hoeft ook nog eens geen enkele moeite te doen om zoveel troep te mogen verkopen.

 

Maar, wil je echt iets bijdragen aan het verbeteren van de huid en de planeet en dit zo goed mogelijk doen, dan betaal je je aan alle kanten scheel.
 

Een keurmerk om aan te tonen dat je natuurlijke producten hebt, want anders gelooft niemand dat. Een keurmerk om aan te tonen dat de producten vegan zijn. Want anders gelooft niemand dat. Dan nog een keurmerk om aan te tonen dat je geen microplastics in je producten hebt. En een keurmerk om aan te tonen dat je ingrediënten waarvan je aangeeft dat ze biologisch zijn ook wel echt onafhankelijk gecontroleerd zijn.

Hoe is het zover gekomen dat we dit zo omgekeerd benaderen?

En hoeveel keurmerken komen er nog bij? De meeste keurmerken vragen een aanmeldpremie, een jaarlijkse premie en elk jaar een percentage van je omzet of een deel van de kosten voor de jaarlijkse controle. 

 

Allemaal om aan te tonen dat je goed bezig bent. Terwijl fabrikanten van ongezonde producten helemaal niets hoeven te doen. 

 

Ondertussen zijn gezonde producten voor veel mensen te duur. Dat verbaasd je inmiddels natuurlijk niet meer. 

 

Wat mij betreft mag dit anders.

Het begint er in ieder geval mee dat meer mensen gaan begrijpen wat er dan allemaal zo vervuilend is aan onze huidverzorging. Je kan er alles over lezen in de mini-cursus die je in je mailbox ontvangt zodra je je aanmeldt via: 

 

https://mailchi.mp/b250fcb8294e/ava

 


 
      29-11-2021 20:16     Reacties ( 9 )
Reacties (9)
 Tessa -  05-12-2021

Nooit geweten hoe het zat met de keurmerken, weer wat geleerd

 Mandy Eggens -  05-12-2021

Het had inderdaad andersom moeten zijn! Ik let er eigenlijk niet zo op.. misschien moet ik dat wat meer doen

 Fallon -  05-12-2021

Ik heb weleens een onderzoek gedaan naar douchegel welke aangaf 100% dierproefvrij te zijn. Achteraf zat er een product in welke in China was "gekocht" en daar wordt het wel getest op dieren. Ik vond het zo raar dat het merk dan aangaf niet te testen op dieren, maar waar het stofje van werd gekocht was wel getest hierop.

 Kelly Buysse -  04-12-2021

Ik was me daar totaal niet van bewust. Bedankt voor de bewustmaking. Dit is inderdaad allemaal niet logisch. In feite zou het omgekeerde waarheid moeten zijn. Ik ga er in ieder geval naar de toekomst toe bewuster mee omgaan. Bedankt 😘

 Sandra -  03-12-2021

Het is ergens natuurlijk wel begrijpelijk dat er keurmerken zijn, anders zou iedereen maar wat kunnen roepen. Maar waarom moet dat dan weer zo duur zijn... Dat snap ik dan weer niet. Jammer, want zo worden de goede en natuurlijke producten te duur gemaakt voor veel mensen.

 Cynthia -  03-12-2021

Wat een sterk verhaal en ik heb daar helemaal nooit bij stil gestaan. Het is inderdaad bizar dat je product duurder wordt doordat je moet betalen om in aanmerking te komen voor een keurmerk. Dit zou inderdaad moeten veranderen!

 Soraya HH -  03-12-2021

Ik wist niet dat een keurmerk duur was..het klinkt ook wel logisch eig als je met een keurmerk kan aantonen dat je natuurlijke producten of vegan is❤️

 nicole -  03-12-2021

Er zijn inderdaad erg veel keurmerken, en ik heb begrepen dat er zelfs een soort wildgroei aan keurmerken is nu. Handig dat je een minicursus hebt gemaakt dus.

 Linda schrijft 't op -  03-12-2021

Een goed onderwerp waar ik vaak overheen kijk, ik shop verzorgingsproducten niet echt bewust. Dat zou ik veel vaker moeten doen.