Foto

Mijn naam is Eva Nouhet en ik ben de oprichter van is AVA Natural Skin Care.
Verzorgingsproducten van goede kwaliteit, die natuurlijk zijn. Gemaakt van hoge kwaliteit (biologische) oliën uit planten, noten en zaden en waarvan bewezen is dat ze de huid voeden, beschermen en herstellen.

AVA

...betekent "adem van leven" in het oud Engels en "waterval" in het Hindu en Perzisch. 

Mijn passie

Is eigenlijk onderdeel van mijn leven. Opgroeien in de jaren 70/80 met alleen maar biologische voeding en alternatieve geneeswijzen was destijds uniek. Mijn oma in Frankrijk had een natuurvoedingswinkel. Als kind voelde ik me vaak ongemakkelijk, omdat mijn vriendjes en vriendinnetjes het maar vreemd vonden al die onbekende dingen. Natuurlijke verzorgingsproducten hadden toen nog niet de kwaliteit die ze nu hebben. Zware glazen verpakkingen, onhandig in gebruik, vaak rook het niet echt lekker en smeerde het niet fijn. Zodra ik de kans kreeg, wilde ik ook “gewone” producten gebruiken.
Totdat ik in 2003 de Natuurvoedingswinkel opleiding ging volgen. En steeds bewuster werd van wat er te koop was. In de jaren daarna werd biologisch steeds populairder, zijn meer mensen zich voor alternatieve voeding en geneeswijzen gaan interesseren en is dit allemaal veel toegankelijker geworden.
De cosmetica is daar een beetje in achter gebleven. Maar inmiddels lijken steeds meer mensen zich bewust te worden.
Zelfs als je geen make-up gebruikt, smeer je meer dan je denkt. Waardoor er veel stoffen op je huid, in je huid en in het milieu terecht komen, die er eigenlijk niet thuis horen: 60% van de producten die op de huid worden gesmeerd, komen ook in het lichaam terecht? En niemand weet wat voor invloed die stoffen hebben op het lichaam op korte of lange termijn.

 

Visie

Natuurlijke verzorgingsproducten die de beste werkzame oliën uit planten bevatten, beschikbaar maken voor bewuste mensen. Producten die de huid verzorgen, herstellen en beschermen. Producten zonder synthetische ingrediënten die het milieu zo min mogelijk of niet belasten.

Missie

Ik wil mensen bewust maken van de verzorgingsproducten die ze gebruiken en hoe ze daarmee invloed hebben op hun gezondheid, die van hun kinderen en het milieu. Zodat de hoeveelheid synthetische stoffen die in mensen en in de aarde terecht komen verminderen. 
Daarom is het mijn missie om van Nederland in 2022 het meeste bewuste land te maken van Europa dat bewust is van de invloed van uiterlijke verzorging op je lichaam en de aarde..

 

Kies bewust voor natuurlijke en gezonde schoonheid!
Een hartelijke groet,
 
Eva Nouhet
Ava Natural Skin Care