Foto

Mijn naam is Eva Nouhet en ik ben de oprichter van AVA natural skin care.

Verzorgingsproducten van goede kwaliteit, die natuurlijk zijn. 
Gemaakt van hoge kwaliteit (biologische) oliën uit planten, noten en zaden en waarvan bewezen is dat ze de huid voeden, beschermen en herstellen.

AVA
...betekent "adem van leven" in het oud Engels en "waterval" in het Hindi en Perzisch. 

Mijn passie is eigenlijk onderdeel van mijn leven. 

Opgegroeid in de jaren 70/80 met alleen maar biologische voeding en alternatieve geneeswijzen was destijds uniek. 
Mijn oma in Frankrijk had een natuurvoedingswinkel. 
Als kind voelde ik me vaak ongemakkelijk, omdat mijn vriendjes en vriendinnetjes het maar vreemd vonden al die onbekende dingen. 
Natuurlijke verzorgingsproducten hadden toen nog niet de kwaliteit die ze nu hebben. 
Zware glazen verpakkingen, onhandig in gebruik, vaak rook het niet echt lekker en smeerde het niet fijn. 
Zodra ik de kans kreeg, wilde ik ook “gewone” producten gebruiken.

Totdat ik in 2004 de Natuurvoedingswinkel opleiding ging volgen. En steeds bewuster werd van wat er te koop was. 
In de jaren daarna werd biologisch steeds populairder, zijn meer mensen zich voor alternatieve voeding en geneeswijzen gaan interesseren en is dit allemaal veel toegankelijker geworden.

De cosmetica is daar een beetje in achter gebleven. Maar inmiddels lijken steeds meer mensen zich hier ook bewust te worden. 
Zelfs als je geen make-up gebruikt, smeer je meer dan je denkt. Waardoor er veel stoffen op je huid, in je huid en in het milieu terecht komen, die er eigenlijk niet in thuis horen: 
Ca. 60% van de producten die op de huid worden gesmeerd, komen ook in het lichaam terecht. 
En niemand weet wat voor invloed die stoffen hebben op het lichaam op korte of lange termijn.
 

Visie


Natuurlijke verzorgingsproducten die de beste werkzame oliën uit planten bevatten, beschikbaar maken voor bewuste mensen. 
Producten die de huid verzorgen, herstellen en beschermen. 
Producten zonder synthetische ingrediënten die het milieu zo min mogelijk of niet belasten.
Ik wil mensen bewust maken van de verzorgingsproducten die ze gebruiken en hoe ze daarmee invloed hebben op hun gezondheid, die van hun kinderen en het milieu. 

 

Missie

Ik ben ervan overtuigd dat we met z’n allen teveel producten kopen en gebruiken die ons lichaam en het milieu moeilijk kunnen verwerken omdat ze niet samenwerken met ons lichaam en de aarde.

Net zoals brandstof uit aardolie de lucht vervuilt en plastic uit aardolie het water, zo vervuilt cosmetica uit aardolie ons lichaam en het milieu waarin het terecht komt.
Door de “Plastic Soup”  beweging weten steeds  meer mensen dat het gebruik van plastic eigenlijk niet meer kan of in ieder geval veel minder zou moeten worden en wordt er gekeken naar alternatieven.

Maar dit geldt net zo hard voor cosmetica en verzorgingsproducten.  Veel mensen lijken helemaal niet te beseffen hoeveel “plastic” ze eigenlijk gebruiken door alleen al dagelijks hun tanden te poetsen en onder de douche te gaan.

Het is mijn missie om mensen bewust te maken van de producten die ze gebruiken en te laten zien dat er net zulke goeie of zelfs betere producten bestaan die niet of in ieder geval veel minder vervuilend zijn.

Op lange termijn zullen alle synthetisch-chemische ingrediënten vervangen moeten worden voor natuurlijke. Net zoals dat we ook naar alternatieven van aardolie en alle daarvan gemaakte producten moeten overstappen om de aarde een leefbare plek te houden voor degene die na ons komen.


Kies bewust voor natuurlijke en gezonde schoonheid!
Een lieve groet,
 
Eva Nouhet
AVA natural skin care