Om maar eens iets te noemen dat vaak in verzorgingsproducten zit. Dit is een bevochtigingsmiddel dat veel gebruikt wordt. De synthetische (goedkopere) variant van glycerine.

Sommige mensen beweren dat je dit beter niet kan gebruiken, maar andere zeggen weer dat er uit onderzoek nooit naar voren is gekomen dat het schadelijk is in kleine hoeveelheden.

En dit is wel zo’n beetje mijn probleem met veel producten. Er zit van alles in dat misschien schadelijk kan zijn in grote hoeveelheden. Maar het zou veilig gebruikt kunnen worden volgens onderzoek. Persoonlijk heb ik vaak mijn twijfels bij onderzoeken. Je krijgt namelijk niet te horen wie het heeft onderzocht en hoe ze dat hebben gedaan.

Een beetje rotzooi in je lichaam kan misschien niet zoveel kwaad. Helaas zit er een beetje rotzooi in veel te veel producten. Denk aan wat je eet, drinkt en de lucht die je inademt.

Als je dus niet oplet, krijg je bij elkaar opgeteld wel heel veel stoffen binnen die misschien niet zo goed zijn. Wat doet dat bij elkaar opgeteld (voor een langere periode) met je lichaam? En wat zijn de effecten op het milieu? Dat beetje wat jij gebruikt hoeft misschien niet schadelijk te zijn, maar de fabrikant gebruikt die producten in hele grote hoeveelheden.
Think about it….
 
Uiteraard zit er geen propylene glycol in de producten van AVA natural skin care.

 
    30-10-2017 11:33     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.