Suiker zorgt voor huidveroudering

Deze maand staat in het teken van de suikervrije challenge. 

 

De hele maand januari eet/drink ik geen geraffineerde suikers. Je kan altijd meedoen. Je lichaam zal er blij mee zijn. Het is nooit te laat.

Hoewel ik mijn hele leven al weet dat geraffineerde suikers echt niet gezond zijn, had ik niet altijd zo’n besef hoeveel effect het eigenlijk heeft.
Doordat ik nu al voor het vijfde jaar de hele maand januari suikervrij leef en er daardoor ook blogjes over schrijf en er onderzoek naar doe, zie ik van steeds meer kanten hoeveel effect het heeft.
 

Het begon ermee dat ik me ooit ging verdiepen in wat er allemaal effect heeft op huidveroudering.

AVA heeft een geweldige anti-aging crème (test het gewoon zelf om erachter te komen)

Die echt kan helpt om je huid te helpen cellen te vernieuwen en veroudering tegen te gaan. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat de conditie van je huid veel beïnvloed wordt door hoe je met je lichaam omgaat. De huid zit daar tenslotte aan vast.

Denk aan: voldoende vocht, voldoende vitamines en mineralen, voldoende doorbloeding (sport) voldoende slaap (herstel)

En zo ontdekte ik dat ongezonde suikers behoren tot de stoffen waar je huid het snelste van achteruit gaat. Eigenlijk breekt suiker alles af. En is het zo jammer dat we leren dat het met feest en liefde wordt geassocieerd.

Toch heb ik inmiddels overheerlijke recepten gevonden zonder snelle suikers en die heel geschikt zijn voor een feestelijke gelegenheid. Dus wat dat betreft is er nog hoop.

De AVA anti-aging creme is heel rijk en geschikt voor een supergevoelige en droge huid.
Bestel een tester
 
      05-01-2022 14:55     Reacties ( 6 )
Reacties (6)
 Elena Presagio -  07-01-2022

Suiker is inderdaad zo slecht voor je huid. Ik had daar vroeger geen besef van, totdat ik een thuis studie uiterlijke verzorging had gedaan. Daar stond precies ingeschreven hoe suiker huidvernieuwing tegen houdt. Ik ben daar zo van geschrokken dat ik nu echt zo min mogelijk suiker probeer te nemen😄

 Fallon -  07-01-2022

En suiker is wel voor meerdere dingen slecht! Af en toe neem ik wat lekkers en dan een klein stukje maar verder ben ik echt anti suikers

 Joyce - Someday Today -  07-01-2022

Een aantal jaar terug heb ik dat ook geprobeerd, geen suiker meer eten. Het is echt schrikwekkend in hoeveel producten het zit! Ik heb het toen niet op de juiste manier aangepakt, maar zou het eigenlijk nog wel eens willen proberen.

 Wanda -  06-01-2022

Minder suiker eten zou ik ook wel willen, ik voeg weliswaar geen suiker ergens aan toe, maar in veel producten zitten toch suikers en daar wil ik wel wat beter op gaan letten.

 EvenDelen.be -  06-01-2022

Een suikervrije challenge zou wel eens iets voor mij kunnen zijn. Het zou voor mij wel een moeilijke challenge zijn. Geen idee of het te combineren valt met mijn stoppen met roken.

 Jolanda -  05-01-2022

Helemaal met je eens suiker is enorm slecht voor alles! Maak je zelf je crèmes? Ik vind je site erg interessant. Misschien kunnen we elkaar in de gaten houden want we matchen qua blogs erg. Veel raakvlakken groet Jolanda