Tijd voor een nieuw soort normaal? Het is 2020 en 95%* van de mensen vindt het normaal, dat ze een mengsel van diverse varianten van plastic op hun huid smeren en verwachten ook nog dat dit hun huid verbetert!
* volgens de Nederlandse Cosmetica Vereniging was 5% van de verkochte cosmetica in 2019 van natuurlijke oorsprong.

Terwijl de natuur ons een groot scala aan planten biedt, die allemaal op dezelfde en op verschillende manieren een harmonische samenwerking met je huid aangaan, als je de extracten hiervan op je lichaam zou smeren.

De “plastic” verzorgingsproducten hebben slechts twee voordelen: de lage kosten en daardoor de hoge opbrengsten voor de maker. En de lange houdbaarheid van het product.
Zo kan er mega veel van worden gemaakt zonder teveel risico op bederf.

Door de hoge opbrengsten is er budget voor veel marketing. Daarbij spelen deze producten in op een behoefte: ze lijken snel resultaat te geven.
Ja “lijken”, want cellen gaan echt niet beter functioneren als ze met plastic worden ingesmeerd.


Rita Stiens, een Duitse journaliste schreef er lang geleden al een boek over. “The Truth About Cosmetics”
Er werd een website https://thetruthaboutcosmetics.com/ van gemaakt en een test.

De Belgische webshop Amanvida.eu gebruikt deze test om te kijken of de verzorgingsproducten die ze verkopen voldoen aan hun eisen om eerlijke en zuivere producten te verkopen.
AVA kwam gelukkig bijzonder goed uit deze test. De resultaten kan je hier bekijken: https://bit.ly/ritastiens


Op de website https://thetruthaboutcosmetics.com/ heb je ook de mogelijkheid een ingrediënt uit een verzorgingsproduct te controleren, zodat je kan zien of deze veilig en natuurlijk is.


 
    02-12-2020 13:41     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.