AVA is ontstaan doordat ik in de afgelopen tientallen jaren zag hoe om mij heen de wereld om mij heen veranderde.
Veranderde in positieve zin. Want ineens was je niet meer vreemd als je yoga beoefende en werd meditatie heel normaals voor iedereen. Biologisch werd op steeds meer plaatsen verkocht en zelfs bij de gewone bakker weten ze inmiddels al een tijdje wat zuurdesembrood is.

Kan je je voorstellen dat ik de enige was in mijn klas die wist wat een avocado was en dat je zonnebloempitjes kon eten? Echt waar….en dat was minder dan 35 jaar geleden.
Mindfulness werd ineens iets wat je via je werkgever kon doen en mensen waarvan ik het nooit hadden verwachten gingen zich ineens met bewustzijn bezig houden of deelden ineens allerlei  teksten op social media om anderen meer bewust te maken.
Meer en meer mensen zag ik al op een andere manier naar hun gezondheid en levensstijl kijken.

De cosmetica en verzorgingsproducten in de badkamer leken alleen nog niet echt mee te doen. Ze werden vergeten, er was nauwelijks aandacht voor en bijna niemand leek in de gaten te hebben wat daar voor een vervuiling plaats vindt. En nog steeds lijken de meeste mensen hier weinig mee bezig te zijn, terwijl ze toch heel veel met verzorging bezig zijn en veel verzorgingsproducten kopen.

Al die mensen die elke dag weer tandenpoetsen, douchen, handen wassen, haren stylen, deodorant rollen, make-up op doen en allerlei crèmes gebruiken zonder dat daar maar iets in zit wat goed voor je huid is. Vervolgens komt dat allemaal in het milieu terecht omdat we het afspoelen en verwijderen met andere rotzooi.

Producten die ook nog eens vervuilend zijn als ze worden gemaakt. Iets waar je al helemaal nooit iets over hoort of ziet.
Als we hier meer van zouden weten, zouden veel mensen willen dat deze bedrijven het anders gaan doen. Gelukkig kan je ze helpen. Je kan zelf een heel groot verschil maken door niet meer van ze te kopen.

Want door te kopen van zulke bedrijven zeg je eigenlijk: ik steun je! Ik vind het goed dat je dierproeven uitvoert zodat de mascara die je maakt ook in China verkocht mag worden. Ik vind het goed dat er heel veel stoffen in mijn huid komen en in het milieu waarvan niemand weet wat die op lange termijn doen.

60% van wat je op je huid smeert, komt ook in je lichaam terecht heb ik gelezen. Maar zelfs al zou het maar 1% zijn….en dat elke dag weer…..bij mij, bij jou, bij je zus, bij je kind, bij je collega etc etc…..dan kan het maar beter iets goeds zijn.

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die dit inzien en die er net zo over denken als ik. Waardoor er meer en meer geweldige producten beschikbaar komen.  Het is nog wel even goed kijken welke producten echt goed zijn. Want er wordt ook misbruik gemaakt van de wens van steeds meer mensen om betere producten te gebruiken.

Omdat ik zag dat het bewustzijn over verzorging achter blijft bij het bewustzijn op andere gebieden in het leven ben ik met AVA begonnen. Zodat ik mensen op het idee kan brengen om eens te kijken wat ze nou eigenlijk kopen en op hun huid smeren en om meer natuurlijke verzorgingsproducten beschikbaar te maken, die beter werken dan de niet natuurlijke met eerlijke ingrediënten en een subtiele, fijne geur.
 
    29-09-2019 20:22     Reacties ( 5 )
Reacties (5)
 Eva -  07-10-2019

@Silvia: Ja er zit naast parabenen nog veel meer rotzooi in reguliere producten. Ik ben blij dat daar steeds meer aandacht voor is. @Katleen: Inderdaad, en de aarde ook daarbij. @Mieke: Ik denk dat het nooit te laat is om te beginnen met iets wat beter voor je is. @Isabelle: Dank je! In de webshop heb je de mogelijkheid een sample te bestellen om het te proberen.

 Silvia -  06-10-2019

Toen ik jaren geleden van schoonheidsproducten allergische reacties kreeg, de huidarts vervolgens meteen met cortisonenzalf startte, ging ik nadenken. Op de verpakking stond: bij kinderwens minimaal 6 maanden stoppen met gebruik! Bij een nieuwe afspraak kreeg ik na lang aandringen de al eerder gevraagde allergietest. Ook bij de uitslag was slechts met assertief blijven aandringen pas duidelijk dat dat kleine rode bultje wel degelijk antwoord gaf. Parabenen! Vanaf dat moment zijn de klachten verdwenen dankzij hulp van apotheker, schoonheidsspecialistes die de allergie wèl serieus namen. Fijn dat er dus ook AVA is zónder parabenen!

 Katleen -  06-10-2019

De juiste producten gebruiken is inderdaad belangrijk. Het is goed zorgen voor jezelf en voor je lichaam. Dat lichaam moet nog jaren mee kunnen.

 Mieke -  05-10-2019

Ik heb de omslag naar opletten wat ik eet en smeer veel te laat gemaakt helaas. Maar ben er nu mij volledig bewust van. Een leraar zei ooit dat je eigenlijk niets op je huid te smeren wat je niet op kunt eten. Maar dat is erg lastig dus goed dat er AVA is.

 Isabelle -  05-10-2019

Lijkt mij een super mooi product. En zeker het proberen waard.