Waarom AVA? 

 

Mijn opvoeding was op z’n minst uitzonderlijk te noemen. Zo aten we thuis waar mogelijk alles biologisch en zuurdesembrood. Terwijl dat eind jaren 70 begin jaren 80 heel moeilijk te krijgen was en ook erg duur. 

Zonnebloempitten, tahin, pompoen, avocado’s….de meeste Nederlanders hadden er zelfs nog nooit van gehoord. Mijn klasgenootjes aten zo ongeveer elke dag aardappelen, groenten, vlees en als ze eens heel exotisch gingen doen, dan aten ze nasi of bami.

 

Als ik een vriendje of vriendinnetje op bezoek had, dan zeiden die eigenlijk bij alles wat ze bij mij thuis te eten kregen: “Ieuw! Wat is dat? Dat lust ik niet!”
Voor mij heel vreemd dat ze wisten dat ze iets niet lustte als ze het niet eens kenden. Maar dat was blijkbaar de gang van zaken. Ik had één jongen met Aziatische ouders in de klas en één met Schotse ouders en meer allochtonen waren er toen nog niet. 

Nou ja, ik dan vanwege mijn Franse vader. 

 

Toen ik iets ouder was, vond ik het nogal vervelend dat ik totaal niet wist wat normaal was en omdat ik daar ook nog mee werd gepest, kreeg ik steeds meer de behoefte om me aan te passen aan wat anderen deden. Zo kwam ik met schoolreisje achter dat mijn shampoo verre van normaal was en zodra ik tijdens de gymles ging zweten, bleek ik naar knoflook te ruiken. Ook iets wat de gemiddelde Nederlander eigenlijk niet gebruikte en ook niet op prijs stelde blijkbaar.

Eigenlijk heb ik het altijd al vreemd gevonden dat gezonde producten zo vreselijk onaantrekkelijk waren op alle punten en ik begreep dan ook helemaal waarom deze zolang niet populair waren. 

De biologische sector heeft nooit heel veel aandacht voor verzorgingsproducten gehad.

Begrijpelijk, want veel mensen zien het als iets van luxe en ijdelheid en daar zit toch een soort van taboe op. Maar ja, ondertussen wil iedereen wel fris voor de dag komen en komen er giga hoeveelheden ongezonde stoffen door middel van onze huidverzorging in ons lichaam en in ons milieu.

 

Dat mensen die nogal onbewust leven dit doen, heb ik altijd vrij logisch gevonden. Maar toen mij begon op te vallen had hele bewuste mensen ook nog steeds dezelfde rotzooi op hun huid smeren, kon ik het niet meer aanzien.

 

Nog steeds zie ik in mijn omgeving mensen die op alle gebieden bewust leven en het onnodig vinden dit op het gebied van huidverzorging te doen. Terwijl als ze zouden weten hoe het gemaakt wordt en wat erin zou zitten, dan zouden ze ook vinden dat het verboden moest worden. 

 

Ik vind het dan ook echt noodzakelijk dat hier veel meer aandacht voor komt, zodat meer mensen bewuster gaan kiezen wat ze op hun huid smeren en door het doucheputje spoelen.

Gelukkig komen er steeds meer berichten in reguliere media over de hoeveelheid toxische stoffen in crèmes, deo, tandpasta etc.
En gelukkig komen er steeds meer geweldige verzorgingsproducten op de markt. 


AVA is er in ieder geval één van.

En omdat AVA nog niet alle huidverzorgingsproducten in het assortiment heeft, adviseer ik je bij één van de verkooppunten van AVA op deze website te kijken voor winkels en webshops die een uitgebreid assortiment hebben met natuurlijke producten.
      04-07-2021 16:30     Reacties ( 5 )
Reacties (5)
 Lindaschrijftop -  02-08-2021

Wat goed dat je dit meer onder de aandacht brengt. Ik denk dat het onderwerp nog te weinig in de media is.

 Frédérique -  01-08-2021

Ha, herkenbaar verhaal haha, Ik was (ook) buitenlands en at 'gek' eten. Maar om op Ava terug te komen: heel goed initiatief. Huidverzorging is op dit gebied inderdaad, vreemd genoeg, nog best onderbelicht vind ik.

 Mirjam Hart -  20-07-2021

Wat ontzettend fijn dat jij je hiervoor inzet. Het is soms echt schrikken wat producenten je op je huid willen laten smeren!

 9Lives, Cats, Etc - Evendelen.be -  18-07-2021

Ik vind het goed dat meer en meer producenten gaan voor 'gezonde' producten. De laatste jaren kies ik voor simpele dingen zoals kokosolie, amandelolie ... Je doet er lekker lang mee.

 M -  18-07-2021

Leuk om te lezen! Nu ik ouder word verdiep ik me steeds meer in 'gezonde' huidverzorging. Merk ook echt verschil!