Waarom is het de moeite waard om iets meer uit te geven voor iets wat biologisch is?

Wist je dat vroeger alles biologisch was? Wat nu wordt gezien als biologische landbouw, was vroeger namelijk de normale manier van verbouwen. 

 

Op korte termijn lijkt kunstmest misschien effectief, maar op lange termijn put het de bodem uit en de kwaliteit van de gewassen is vele malen lager. Bestrijdingsmiddelen vervuilen de planten en het grondwater etc. Dus op lange termijn verpesten we onze natuur en die is onbetaalbaar. 

 

Dat biologisch duurder is, heeft deels te maken met perceptie. Want eigenlijk is “gangbaar” te goedkoop. De kosten van het beschadigen van de natuur en onze gezondheid zijn namelijk niet bij de prijs inbegrepen. Daarbij zit er ook nog subsidie op gangbare landbouw. 

En omdat deze veel grootschaliger is, kan het ook nog goedkoper.

 

Maar ook genetische modificatie van gewassen is bij “biologisch” niet toegestaan. 

Bij genetische modificatie worden planten zodanig veranderd dat ze niet meer dood gaan aan chemische bestrijdingsmiddelen, terwijl de insecten er nog wel dood aan gaan. Zo krijgen we dus planten die anders zijn dan de natuur bedacht heeft en krijgen we extra bestrijdingsmiddelen in de grond en in de planten die we eten. 

 

Er zijn nog meer redenen om voor biologische te kiezen. Daarom zitten er in de crèmes van AVA zoveel mogelijk biologische ingrediënten. 

En hoewel de crèmes niet bedoeld zijn om te eten, hebben de planten extracten hierdoor wel een hoger gehalte aan vitamines en mineralen. 

 

Het is mogelijk om de crèmes van AVA uit te proberen!

Ga naar: bestel testers

    08-04-2021 16:24     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.