Waarom wil je nou eigenlijk geen petrolatum in je creme?

Waarom wil je nou eigenlijk geen petrolatum in je crème?


Het zit in zo ongeveer alle gangbare crèmes: petrolatum of paraffine;  een bijproduct van de aardolie industrie die eeuwig houdbaar blijft en super goedkoop is.
Het wordt zelfs als dé nummer 1 gezien om je huid te hydrateren. En omdat het zo stabiel is, zorgt het zelden voor irritaties. Alleen maar voordelen zou je denken.

Het klinkt te mooi om waar te zijn en dat is het dan ook!

Wat mij betreft mogen ze deze stoffen verbieden. Een symbool dat er giftige stoffen  in zitten, zou op elk potje met deze ingrediënten moeten staan als je het mij vraagt.
Want het lijkt misschien te hydrateren, maar direct daaronder droogt je huid extra uit en wordt het totaal niet gevoed.
Behalve dat de opperhuid een barrière krijgt om vocht niet te laten ontsnappen, zit er niets in om je cellen te helpen te herstellen, in balans te komen, te vermeerderen, te voeden etc. zoals oliën en extracten uit planten dit doen.

Daarbij zitten er kankerverwekkende stoffen in (aromatische koolwaterstoffen bijvoorbeeld) die je lichaam erg moeilijk kan afbreken.
Komt nog bij dat petrolatum en paraffine vrijwel altijd in een crème zitten waar ook nog andere ongezonde stoffen in zitten. Zoals bijvoorbeeld parabenen en siliconen.

Wat mij betreft is dit één van de belangrijkste redenen waarom de hele wereld van onnatuurlijke verzorgingsproducten af moet stappen.

De producten van AVA bevatten uiteraard geen petrolatum of enige andere stof afkomstig van aardolie. 
Je kan ze vinden in de webshop. Of bij één van de verkooppunten.


Bron: artikel uit vakblad Beauty Professional 2018 editie 03: bekijk her hier

    10-02-2021 13:01     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.