Volgens mij weet inmiddels iedereen wel dat je geen parabenen in je verzorgingsproducten wil hebben. En anders wordt het wel tijd.
Je herkent ze heel makkelijk op de ingrediëntenlijst omdat er iets staat als: paraben of een woord dat daarop eindigt.

Maar de fabrikanten weten nu ook dat je hierop gaat letten, dus die hebben iets nieuws bedacht:
Phenoxyethanol

Op die manier zitten er geen parabenen meer in je shampoo, douchegel, zonnebrand, gezichtscrème etc en kunnen ze dit mega groot op de verpakking zetten, zodat jij denkt dat het niet meer ongezond voor je is.

Helaas is phenoxyethanol de vervanger en geen haar beter. Maar dat vertellen ze je natuurlijk niet, want dan koop je hun goedkope product niet meer.

Maar wat is phenoxyethanol?

Phenoxyethanol is een chemische bacteriedodende stof die bij inademing kan leiden tot irritatie van de luchtwegen, hoofdpijn en verstoorde werking van het centraal zenuwstelsel. Bij proefdieren veroorzaakte pehnoxyethanol vruchtbaarheidsproblemen en zelfs in lage dosis ontstond er huidirritatie.

Phenoxyethanol staat dan ook in de top 10 van meest voorkomen allergieën. Deze giftige stof wordt daarom in de EU in cosmetische producten slechts toegestaan tot een maximale concentratie van 1%. Maar omdat dit conserveringsmiddelen in zoveel producten voorkomt, wordt de maximaal “veilige”dosis door de nietsvermoedende consument makkelijk dagelijks overschreden. 
Bron: https://www.heelnatuurlijk.nl/news/Phenoxyehtanol/


Weet jij wel wat er in je verzorgingsproducten zit? Ontvang nu gratis een mini-cursus in je mailbox.
Ga naar : https://www.avanaturalskincare.com/Gratis-mini-cursus
  Eva     29-08-2018 10:39     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.