Weet je nog, dat je suf was als je rekening hield met het milieu? Het is nog niet eens zo lang geleden.

En kijk waar het nu naar toe gaat? Nog even en je wordt vreemd aangekeken als je het niet doet.
Er wordt steeds meer over bekend en de tijd dat je je kop ervoor in het zand kon steken, is over.

En alles gaat meedoen: wat we eten, wat we dragen, wat we weggooien. Op elk gebied wordt de impact voor onze aarde en onze gezondheid zichtbaar en komt er aandacht voor.

Een ontwikkeling waar ik heel blij van word en wat ook inspirerend werkt. Want hoe meer mensen zich inzetten, hoe groter het verschil.
Vaak zijn het kleine stapjes, maar deze maken allemaal samen nou juist het grootste verschil.

En door een klein stapje, wordt het makkelijker om een tweede stapje te maken. Waardoor anderen ook weer geïnspireerd worden om een klein stapje te maken en voor je het weet doet alles en iedereen mee.

Een klein stapje op het gebied van je verzorgingsproducten kan bijvoorbeeld zijn, dat de volgende keer je deodorant, shampoo of dagcrème aan vervanging toe is, je iets koopt dat helemaal natuurlijk is.

Het lijkt misschien een klein stapje, maar het heeft veel meer invloed dan je denkt. Want doordat je iets natuurlijks koopt, koop je iets anders niet.
Ineens steun je met je aankoop een bedrijf dat goed wil doen voor de aarde en de mensen die erop leven. Het bedrijf waar je eerst iets kocht wat niet natuurlijk was (als dat het geval was), wordt hierdoor aangemoedigd om andere producten te gaan maken.
Tegelijkertijd krijg je zelf ook minder schadelijke stoffen in je lichaam. Want ca. 60% van wat je op je huid smeert, komt ook in je lichaam terecht via je huid. Vervolgens belast je het milieu zelf ook direct een stuk minder. Want je spoelt minder schadelijke stoffen door de afvoer.
Alleen maar voordelen voor iedereen.

Wil je meer weten over verzorgingsproducten en waarom ik denk dat we lang genoeg producten hebben gebruikt die van aardolie gemaakt worden?

Ga naar "gratis" in het menu van deze website en meld je aan voor de gratis mini cursus “Weet-wat-je-huid-eet”
Je ontvangt 4 emails in je mailbox en je hebt altijd de mogelijkheid je weer af te melden.

 
    15-06-2020 18:41     Reacties ( 3 )
Reacties (3)
 Mieke Beerlage-Janssen -  19-06-2020

Gelukkig krijgen steeds meer besef wat diverse producten beteken voor het milieu en hun eigen gezondheid. En fijn dat er steeds goede alternatieve komen.

 Eva -  17-06-2020

Hartelijk dank Silvia!

 Silvia -  16-06-2020

Elke gebeurtenis heeft een doel en ik ben er van overtuigd dat deze periode een soort van "wake up call" is. Helaas denken er ook veel mensen aan een complot. Het is kennelijk erg moeilijk om uit gebaande wegen een nieuwe koers te zoeken. Positief vind ik het dat mensen zoals jij de duurzame weg al hebben ingeslagen. Als er een schaap over de dam is...... Veel succes!