Regelmatig lees ik berichten of hoor ik mensen zeggen dat ze niets “chemisch” willen gebruiken of dat ze verzorgingsproducten willen zonder “chemische” stoffen erin.

Ik begrijp wat ze bedoelen, maar toch kan ik zelf niet zeggen, dat natuurlijke en biologische verzorgingsproducten niet chemisch zijn.

Want officieel is elke bewerking van een stof al een vorm van chemie, waardoor zelfs het proces waarbij olie uit een plant wordt gehaald al gezien kan worden als chemisch of bijvoorbeeld het koken van water.
Planten ondergaan verschillende processen voordat ze geschikt zijn om in een crème te gebruiken als verzorgend product of als hulpstof zoals een natuurlijk conserveringsmiddel.

Uiteraard heeft het de voorkeur om helemaal geen conserveringsmiddelen te gebruiken, ook niet die uit planten. Maar dan zou de crème veel te snel bederven en niet in de winkel verkocht mogen worden.
Waar het eigenlijk om gaat zijn de synthetische stoffen. Die wil je niet in je lichaam hebben, want synthetische stoffen zijn de niet natuurlijke. Dit zijn de stoffen die uit aardolie worden gemaakt. Denk aan vaseline, siliconen en allerlei kleur en geurstoffen bijvoorbeeld.

Meer weten over waarom je natuurlijke verzorgingsproducten wil gebruiken?
Je kan het lezen in de GRATIS mini cursus: "Weet-wat-je-huid-eet"
Ontvangen?  Ga naar https://www.avanaturalskincare.com/Gratis-mini-cursus
 
    25-09-2019 17:24     Reacties ( 6 )
Reacties (6)
 Eva -  11-10-2019

@Joyce: dank je! Als ik ergens mee kan helpen, kan je altijd een berichtje sturen.

 Joyce blogt -  11-10-2019

Handig zo'n mini cursus. Is zo moeilijk om iets goeds te vinden

 Eva -  09-10-2019

@ Silvia: ja juist wel liever natuurlijke conserveringsmiddelen uit planten. Die zitten ook in de cremes van AVA. Maar om het eruit te halen, moet er wel iets worden gedaan en dat proces is wel een chemisch proces. (ook al is dat met alleen natuurlijke producten)

 Silvia -  09-10-2019

Ik begrijp het verhaal over chemie en synthetisch, maar waarom ook liever niet natuurlijke conserveermiddelen uit planten?

 Mieke -  08-10-2019

In ons hele lichaam vinden continu chemische plaats. Daar komen we niet omheen. Maar natuurlijke producten daar maak je inderdaad je huid en zo de rest van je lichaam blij mee.

 Katleen -  08-10-2019

Uit de scheikundelessen heb ik onthouden dat bij een chemisch proces de moleculen van de stoffen uit elkaar vallen en dat de vrijgekomen atomen zich opnieuw schikken tot nieuwe moleculen. Er ontstaan nieuwe stoffen :) Los daarvan: ik verkies ook natuurlijke verzorgingsproducten.