Wat zit er in AVA natural skin care?

Bij elk product en op de verpakking staan alle ingredienten vermeld.
Hieronder van elk ingredient op alfabetische volgorde meer informatie.
Vragen? Email naar info@e-naturals.nl

 

 
Alcohol                
Bij de crèmes van AVA is geen alcohol toegevoegd, maar staat het toch op de ingrediëntenlijst. Dit is verplicht omdat er alcohol wordt gebruikt om de werkzame oliën uit de verschillende planten te extraheren. Daarbij blijft er altijd een beetje alcohol achter, waardoor het op de ingrediëntenlijst wordt vermeld.⠀
 
Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder
Aloë vera is een heel veel gebruikt ingrediënt in verzorgingsproducten.⁣⠀
⁣Het is een tropische vetplant die heel veel mineralen, aminozuren en vitamines bevat.
Verder stimuleert het de collageenproductie in de huid en de genezing van brandwonden.⁣Dat maakt het ook heel geschikt als after sun. ⁣Het heeft ook nog een ontstekingsremmende werking en het hydrateert de huid heel goed.⁣⠀
 
Argania Spinosa Kernel Oil
Beter bekend als argan olie.
Heb je ze wel eens gezien? De geiten die in de argan boom de argan noten eten? Je kan ze vinden in Marokko en het ziet er echt maf uit.
Argan olie wordt uit de argan noten gehaald. En echt goede is ook nog biologisch en koud geperst. Dat betekent dat er geen oplosmiddelen of verhitting is gebruikt om de laatste druppels olie uit de noten te halen.
Wat maakt argan olie nou zo geweldig?
► De vitamine E (antioxidant) ondersteunt het herstellend vermogen van de huid.
► Het hydrateert de huid
► En beschermt tegen UV stralen
De argan olie in de crèmes van AVA is biologisch en zit in de anti-aging crème en in de dagcrème.
 
Ascorbyl Palmitate
Dit is een stabiele vorm van vitamine C
Vitamine C is echt super spul. Het is een geweldige antioxidant en zorgt ervoor dat vrije radicalen geen kans krijgen. Waardoor het je cellen tegen schade beschermt.
Behalve dat het je lichaam van binnenuit beschermt, werkt het ook van buitenaf. 
Het beschermt je huid tegen schadelijke invloeden van buiten af waardoor het huidveroudering vertraagt.
 
Butyrospermum Parkii Butter
Wordt ook wel shea boter of karité boter genoemd.
Dit is echt super spul. En het zit in alle drie de crèmes van AVA.
Waarom super spul?
► Er zitten geweldige stoffen in die je cellen helpen vernieuwen (allantoine) Daardoor wordt de huid gerepareerd en verminderen littekens en fijne lijntjes.
► Kaneelzuur beschermt tegen huidveroudering door de zon
► Vitamine A maakt de huid zacht en soepel, stimuleert celdeling en de aanmaak van collageen.
► Vitamine E is een natuurlijke anti-oxidant, hydrateert en stimuleert de doorbloeding van de huid.
► Vitamine F zorgt voor een goede hydratatie van de huid.
► Tot wel 17% verzorgende eigenschappen (meeste oliën maar 1%)
► De shea boter in de AVA crèmes is biologisch.
Hoe wordt shea boter gemaakt?
Het is het vet uit de shea noot. De shea noot groeit in West-Afrika aan de shea boom en de noten worden daar gemalen en gekookt, zodat er uiteindelijk shea boter overblijft.
De boter wordt gebruikt om in te koken en bakken, het haar in model te brengen of ipv cacao boter in chocolade. Maar vooral op de huid en in verzorgingsproducten.
 
Camellia Sinensis Leaf Extract
Een extra van deze thee plant is beter bekend als groene thee extract.⁠⠀
Groene thee is bekend om de hoge hoeveelheden anti-oxidanten en ontstekingsremmende werking. ⁠⠀
Hierdoor vertraagt het huidveroudering.⁠⠀
⁠Dit groene thee extract zit in de AVA intensive anti-aging cream en in de AVA moisturizing daycream.⁠⠀
 
Ceramide Np
Dit is een van de velen soorten ceramiden. Ceramiden zijn een soort vetten die van nature in je huid voorkomen. Ceramiden laten je huid er gezond uitzien en beschermen je huid tegen schadelijk invloeden van buitenaf.
Ze zorgen ervoor dat je huid bij elkaar blijft en helpen om je huid soepel en gehydrateerd te houden. Je huid bestaat voor meer dan 50% uit ceramiden.
Doordat we ouder worden en de huid beschadigd raakt door de zon, maken we minder ceramiden aan. Dit zorgt voor rimpels en een droge, ruwe huid.
Ceramiden in verzorgingsproducten kunnen van plantaardige, dierlijk of synthetische afkomst zijn. 
Ceramide NP zit in de AVA intensive anti-aging crème en is van plantaardige afkomst.
 
Cetearyl Alcohol
Alcohol? ⁣⠀
Nee, cetearyl alcohol.⁣⠀
⁣Cetearyl alcohol, is heel iets anders. ⁣⠀
Onder alcoholen valt een hele groep verschillende stoffen.⁣⠀
Ceteraryl alcohol is een stof die uit kokosolie wordt gewonnen en daardoor een vette alcohol is. Het is een mengsel van twee vetzuren cetyl alcohol en stearyl alcohol⁣⠀
Het is een witte, wax-achtige substantie.⁣⠀
In verzorgingsproducten wordt het gebruikt omdat het de huid verzacht, maar ook omdat het helpt om water en olie te combineren tot een crème (emulgator)⁣⠀
Het zorgt dat de textuur van de creme meer “romig” wordt en dat de crème beter smeert. Verder helpt het als verdikkingsmiddel en als schuimverbeteraar. ⁣
Het wordt veel gebruikt in natuurlijke verzorging en is veilig⁣
 
Cetyl Palmitate
Cetyl Palmitate⁠⠀
Dit is een verdikkingsmiddel en emulgator die help om de crème zachter en beter smeerbaar te maken. De cetyl palmitate (vetzuur esther) in de producten van AVA is plantaardig.⁠
 
Chamomilla Recutita Flower Extract
Chamomilla Recutita Flower Extract⁣⠀
Dit is kamille extract. En heeft veel fijne eigenschappen.⁣⠀
  • Ondersteunt de huid regeneratie⁣⠀
  • Heeft een kalmerend effect op de huid⁣⠀
  • Ontstekingsremmende werking⁣⠀
  • Vertraagt huid veroudering ⁣⠀
  • Vermindert jeuk en irritatie bij eczeem⁣⠀
  • Hydrateert de huid.⁣
Het kamille extra in de AVA intensive anti-aging en in de dagcrème is biologisch.⁣⠀
 
Citrus Reticulata Peel Oil
Reticulata Peel Oil⠀
Dit is de essentiële olie die uit een citrus vruchtje (Tangerine) gehaald wordt.⠀
Het wordt heel veel in verzorgingsproducten toegevoegd vanwege de anti septische (ontstekingsremmend) werking, en de citrus achtige geur. ⠀
Ook stimuleert de olie de bloedcirculatie en de lymfen, waardoor de uitstraling van je huid verbetert maar ook de celvernieuwing.⠀
Het zit in de AVA intensive anti-aging crème.⠀
 
Cocos Nucifera Oil
Cocos Nucifera Oil
Je raadt het vast al: kokosnoten olie.
Goed nieuws voor als je een notenallergie hebt: officieel is het geen noot, maar een vrucht en is de kans dan ook heel klein dat je allergisch bent voor kokosnoten.
Zoals misschien bekend, wordt kokosolie veel gebruikt voor van alles en nog wat. Om in te bakken, voor in je haar en vaak in verzorgingsproducten:
? Verzacht en hydrateert de huid
? Rijk aan vitamines en mineralen
? Trekt snel in
? Beschermt de huid
? Werkt als anti-oxidant waardoor het huidveroudering vertraagt

Ook de kokosnoten olie in de producten van AVA is gecertificeerd biologisch. (Dat betekent o.a. dat er geen kerosine gestookte ovens zijn gebruikt om de kokosnoten te drogen en dat de olie niet geraffineerd is. Dus beter voor het milieu en het behoud van de mineralen en waardevolle stoffen in de olie)
 
Daucus Carota Sativa Root Extract
Daucus Carota Sativa Root Extract⁠⠀
Dit is een extract uit wortel. Het wordt toegevoegd in verzorgingsproducten omdat het rijk is aan vitamine B, C, D en E en caroteen. ⁠⠀
Allemaal stoffen die heel effectief zijn voor een droge en rijpere huid. Ook heeft het van nature een lage SPF waardoor het een beetje tegen huidveroudering door de zon beschermt.⁠⠀
Ook zit er retinol in dit wortel extract dat ervoor zorgt dat de huid zacht, stevig en elastisch blijft.⁠⠀
De daucus carota sativa root extract zit in alle 3 de producten van AVA en is ook nog biologisch.⁠⠀
 
Disodium Cocoyl Glutamate en Sodium Cocoyl Glutamate
Disodium Cocoyl Glutamate
Een hulpstof waarvan er gelukkig maar heel weinig in zit, omdat het toch afkomstig is van een natuurlijk product dat een chemisch proces heeft ondergaan. Een aminozuur afkomstig van kokosnoten.
Gelukkig is het biologisch afbreekbaar. Dit soort toevoegingen worden vereist vanuit de Europese cosmetica wetgeving om te zorgen dat producten iets langer houdbaar zijn.
 
Ectoin
Ectoïne in het Nederlands⠀⠀
Dit is een natuurlijke stof die meestal afkomstig is van bacteriën van algen en aan verzorgingsproducten wordt toegevoegd omdat het een aantal geweldige eigenschappen heeft. Met name om huidveroudering tegen te gaan:⠀⠀
- Verzacht de huid en bindt vocht zodat het hydraterend werkt⠀⠀
- Beschermt tegen UV straling⠀⠀
- 100% natuurlijke stress beschermer: bevat een actief ingrediënt die cel beschadiging stopt en voorkomt in de huid.⠀⠀
- Volgens een studie gepubliceerd door Skin Pharmacology and Physiology in 2004, werd aangetoond dat Ectoin de huid op een aantal verschillende manieren beschermt tegen de effecten van door UVA veroorzaakte celbeschadiging⠀⠀
⠀⠀
Ectoïne zit dan ook in de AVA intensive anti-aging⠀⠀
 
Glycerin
Glycerine bestaat uit een mengsel van glycerol en water zit in bijna alle verzorgingsproducten en ook soms zelfs in voeding.
Het is een kleurloze vloeistof en komt van nature voor in dierlijk en plantaardig vet. Het kan ook synthetisch gemaakt worden uit aardolie.
Glycerine heeft een hydraterend effect omdat het vocht vast houdt en vocht aantrekt. Het is dan ook een van de belangrijkste moisturizers in crèmes.

De glycerine in de producten van AVA is gemaakt uit soja.
 
Glyceryl Stearate
Dit is een emulgator van plantaardige oorsprong. Zodat het olie en water gebonden houdt en de crème de juiste textuur geeft.⠀⠀
Het maakt de huid zacht en soepel. En is goedgekeurd voor gebruik in natuurcosmetica met een keurmerk.⠀⠀
⠀⠀
Het zit in de AVA Moisturizing day cream en de Intensive anti-aging cream.⠀⠀
 
Helianthus Annuus Seed Oil
Helianthus Annuus Seed Oil of wel: zonnebloemolie

Zonnebloem olie heeft allemaal goeie eigenschappen voor je huid. En die in cosmetica is (als het goed is) van een hogere kwaliteit dan die je gebruikt om in te bakken.
? versterkt de barrière eigenschappen van de huid wat vochtverlies voorkomt.
? bescherming tegen vriije radicalen (anti-oxidant)
? verzacht de huid
? bevat vitamine A, B, C en E
? herstelt de soepelheid van de huid
? vermindert huidirritaties
? verbetert de doorbloeding

De zonnebloem olie in alle producten van AVA is biologisch.
 
Lactic Acid
In het Nederlands: melkzuur⁣⠀
⁣In tegenstelling wat de naam doet vermoeden, komt dit niet uit melk.⁣⠀
⁣Het is een zuur dat vrij komt bij de fermentatie van planten. En wordt in cosmetica toegevoegd om de groei van bacteriën te remmen en om de zuurgraad van de crème te regelen.⁣⠀
⁣⠀
Het zit in alle drie de producten van AVA.⁣⠀
 
Lavandula Hybrida Oil
Lavendel olie⠀
Deze olie bevat antibacteriële stoffen dien de geïrriteerde huid kalmeren en de olie werkt diep hydraterend in combinatie met een dragende olie, zodat het beter in de diepere lagen van de huid kan doordringen⠀

Verder wordt lavendel olie ook gebruikt vanwege de geur.⠀
In alle drie de crèmes van AVA zit een klein beetje lavendel olie.⠀⠀
 
Levulinic Acid
Levulinezuur⁣⠀
⁣Dit is toegevoegd omdat het een antibacteriële werking heeft en zit in alle crèmes van AVA. Het is een bijproduct van de productie van mais en heeft dus een natuurlijke oorsprong. ⁣⠀⁣⠀
 
Limnanthes Alba Seed Oil
Moerasbloemzaad olie. 
Het is een eetbare olie uit de zaadjes van de moerasbloem.
De olie zorgt ervoor dat de ruwe huid weer glad wordt omdat het een verzachtende werking heeft.
Het is een super moisturizer omdat het voorkomt dat je huid vocht verliest.
Er zitten heleboel mineralen en waardevolle vetzuren in die je huid beschermen tegen vrije-radicalen.
Het verminderd fijne lijntjes en rimpels
Het vormt een beschermlaagje op de huid.
Het is ook een stabiele olie wat betekent dat het lang houdbaar blijft. Zo blijft de crème langer houdbaar en hoeven er minder conserveringsmiddelen te worden toegevoegd.
Grappig feitje: in het Engels heet de bloem “meadowfoam” omdat als ze helemaal in bloei staan de bloemen lijken op het witte schuim van de golven in de zee.

Moerasbloemzaad olie zit voornamelijk in de AVA intensive anti-aging crème
 
Limonene
Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een stofje die in citrusvruchten voorkomt.
Het is een stof die wordt toegevoegd aan cosmetica voor de geur en het helpt om een crème beter in de huid te laten doordringen.

Limonene zit in de AVA handcrème en de anti-aging crème.
 
Macadamia Integrifolia Seed Oil
Als ik een ingrediënt zou mogen kiezen die je echt in je gezichtscrème wil hebben dan zou macadamia noten olie éen van mijn favoriete zijn. En dat is niet omdat het het hoofdbestanddeel is van de moisturizing daycream van AVA.
Macadamia noten olie heeft de volgende eigenschappen:
  • Wordt goed door de huid opgenomen
  • Voelt niet vet aan.
  • Benadert de vetzuren van onze eigen huid
  • Hoge hoeveelheid palmitoleinezuur (= omega 7 en vertraagt huidveroudering en rimpelvorming)
  • Werkt beschermend en hydraterend
  • Versterkt de elasticiteit van je huid
Noten allergie?

Mensen met een notenallergie hebben weinig kans niet tegen macadamia olie te kunnen bij cosmetica omdat het eiwit dat in noten meestal voor de allergie zorgt niet of nauwelijks aanwezig is in de olie. Smeer een beetje op de onderarm om een allergische reactie uit te sluiten.
 
Oenothera Biennis Oil
Deze olie komt uit de zaadjes van de teunisbloem.⁣⠀
Teunisbloemolie is bekend om z’n hoge gehalte aan gamma-linolzuur waardoor het verzorgend is voor de huid.⁣⠀
---⁣⠀
Het wordt goed opgenomen en beschermt de huid tegen vochtverlies.⁣⠀
⁣⠀
Vooral voor de gevoelige, droge en rijpe huid.⁣⠀
De teunisbloem olie in de crèmes van AVA is biologisch. Dat betekent dat het zonder synthetische kunstmest is geteeld en de olie alleen dmv koude persing uit de zaadjes is gehaald. Dus zonder gebruik van genetische modificatie en zonder gebruik oplosmiddelen om meer olie uit de zaadjes te krijgen.⁣⠀
⁣Hierdoor heeft de teunisbloemolie meer werkzame ingrediënten.⁣⠀
Het zit in de dagcrème en in de anti-aging crème.⁣⠀
 
Oryza Sativa Bran Oil
Of wel rijstvliesolie. ⁣⠀
Het wordt gemaakt van de zemelen van de rijst. Het gedeelte waar alle voedingswaarde inzitten.⁣⠀

De olie bevat veel verschillende vetzuren vooral oliezuur en linolzuur. Samen met een hoog percentage vitamine B en E maakt het dat deze olie zeer verzorgend is voor de huid.⁣⠀
⁣Verder bevat het ferulinezuur wat ook als een antioxidant werkt.⁣⠀
De olie is licht en verzachtend en door het hoge gehalte aan antioxidanten heel geschikt als anti-aging.⁣⠀
⁣Rice bran oil zit in de AVA anti-aging crème.⁣⁣⠀
 
P-Anisic Acid
Het wordt uit venkel gehaald, heeft een anti-septische werking en wordt als conserveringsmiddel gebruikt.
 
Parfum
Het parfum in de cremes van AVA is helemaal natuurlijk en bestaat uit een mengsel van meerdere essentiële oliën in een hele kleine hoeveelheid zodat de kans op een allergische reactie zoveel mogelijk verkleind is. 
 
Persea Gratissima Oil
Avocado olie heeft ook eigenschappen die het heel geschikt maken als huidverzorging.
  • Zeer goeie moisturizer
  • Dringt goed door in de huid
  • Helpt huidveroudering vertragen
  • Verbetert de elasticiteit
  • Verhoogt de collageenproductie
  • Werkt als UV –filter
  • Verzacht de huid
  • Maakt verharde eelt soepel
Avocado olie zit in de handcrème van AVA natural skin care.
 
Phytic Acid
Alpha Hydroxy Acid of fytine zuur.
Dit is afkomstig uit granen en fruitzaden en wordt voor verschillende toepassingen gebruikt:
  • Het werkt hydraterend voor de huid,
  • Verminderd rimpels en
  • Werkt als een peeling waardoor het de vernieuwing van huidcellen helpt te versnellen.
Phytic acid zit in alle drie de producten van AVA.
 
Porphyra Umbilicalis Extract
Ook wel navelwier genoemd. ⠀⠀
Een soort rode alg die de cellen beschermt en huidveroudering door UV-A stralen tegen gaan.⠀⠀
Daarom zit het in de AVA intensive anti-aging crème. ⠀⠀
 
Potassium Sorbate
Dit is een mild conserveermiddel, dat veel wordt gebruikt in verzorgingsproducten. Het is een goed alternatief voor parabenen om de groei van micro-organismen te voorkomen of te vertragen en producten te beschermen tegen bederf.
Al zie ik vooral dat de natuurlijke merken wel voor dit conserveermiddel gaan, maar de niet-natuurlijke merken toch voor een ongezonder alternatief van parabenen kiezen.
Vermoedelijk een wat sterkere variant, want het is effectief tegen schimmels en gisten, maar minder actief tegen bacteriën en wordt daarom niet beschouwd als een breed-spectrum-conserveermiddel; het moet worden gebruikt in combinatie met andere conserveermiddelen om ervoor te zorgen dat formules volledig worden beschermd.
Het wordt ontwikkeld uit sorbinezuur, dat van nature voorkomt in de bessen van de lijsterbes (essenboom).
 
Prunus Amygdalus Dulcis Oil
Ook wel bekend als zoete amandelolie.⠀
Het wordt uit de rijpe zaadkernen gehaald nadat ze gedroogd en geplet zijn met behulp van koude persing.
Het is een lichte olie die gemakkelijk door de huid wordt opgenomen en rijk is aan onverzadigde vetzuren, calcium, magnesium, fosfor en vitamine E.⠀
 
  • hydrateert de bovenste huidlagen⠀
  • verminderd fijne lijntjes⠀
  • verzorgt en verzacht de huid⠀
  • verlicht jeuk⠀
  • geschikt voor de gevoelige en droge huid⠀
Mensen met een notenallergie verdragen noten oliën meestal prima in huidverzorging omdat er maar een deel notenolie in de crème zit en de hoeveelheid die in de huid dringt te klein is om een allergische reactie te veroorzaken.
Voor de zekerheid eerst even testen.
Het zit in de handcrème en in de anti-aging crème van AVA.
 
Rosa Canina Fruit Oil
Dit is olie uit rozenbottels. ⁣⠀
Rozenbottels bevatten een mega hoeveelheid vitamine C. ⁣⠀
Behalve Vitamine C (wat als antioxidant werkt) helpt het fijne lijntjes te verminderen.⁣⠀
Door het hoge gehalte aan linolzuur werkt het hydraterend, helpt het de huid te herstellen en werkt het verzachtend.⁣⠀
Verder verbetert het de huid door de aanmaak van collageen te stimuleren.⁣⠀
⁣Allemaal geweldige eigenschappen. Niet zo gek dus dat het in de anti-aging crème van AVA zit. ⁣⠀
⁣De rozenbottelolie in de crème van AVA is ook nog eens (gecontroleerd) biologisch. ⁣⠀.
 
Rosmarinus Officinalis Leaf Extract
Rozemarijn extract is de olie die uit de rozemarijn plant gehaald wordt. ⁣⠀
Net als alle planten, heeft rozemarijn ook een aantal fijne eigenschappen:⁣⠀
⁣⠀
  • Remt het de groei van bacteriën en schimmels, ⁣⠀
  • Anti-oxidant (waardoor het tegen huidveroudering helpt.⁣⠀
  • Bevordert de stofwisseling⁣⠀
  • Verzorgt de huid⁣⠀
  • Geur⁣⠀
  • Stimuleert de bloedsomloop⁣⠀
⁣In alle drie de producten van AVA zit biologische rozemarijn extract verwerkt. ⁣
 
Simmondsia Chinensis Seed Oil
Jojoba olie
Dit is een veel gebruikte olie in verzorgingsproducten. Het zit in heel veel crèmes en lotions als een soort basis olie.

De olie komt uit de zaden van de jojoba struik.
Het heeft veel eigenschappen die het een hele fijne olie maken voor je huid.⠀⠀
  • Hydrateert door het hoge gehalte aan vetzuren.⠀⠀
  • Bevat antioxidanten waardoor het de huid beschermt (Vitamine E)⠀⠀
  • Werkt ontstekingsremmend⠀⠀
  • Blijft heel lang goed⠀⠀
  • Reguleert de talgproductie van de huid: dus zowel voor de vette als droge huid geschikt⠀⠀
De jojoba olie in de producten van AVA is gecertificeerd biologisch.
En is in alle 3 de producten van AVA te vinden.
 
 
Sodium Benzoate
Dit is ook om bacteriegroei en schimmels tegen te gaan en wordt ook veel in voedingsmiddelen gebruikt. Vooral in frisdrank en verpakt voedsel. Maar dus ook in verzorgingsproducten. Het komt voor in veel verschillende planten zoals kaneel, kruidnagel, tomaten, pruimen, appels en cranberry’s.
 
Sodium Cetearyl Sulfate
Dit is een hulpstof. Het wordt als emulgator gebruikt bij het mengen van olie/water emulsies. Zodat olie en water een crème kunnen vormen.⁠⠀
Het is een vetzuur alcohol dat uit planten wordt gehaald. Wel door middel van een chemisch proces. Het is gelukkig helemaal veilig in kleine hoeveelheden zoals ze het in cosmetica gebruiken. En daardoor wordt het ook goed gekeurd door de keurmerken voor producten die helemaal natuurlijk zijn.⁠
 
Sodium Hyaluronate
Hyaluronzuur komt van nature voor in het menselijk lichaam en kan 1000 x z’n gewicht in water absorberen.⁠⠀
Het is dus super goed in het vermogen om water aan zich te binden.⁠⠀
Zo goed zelfs dat het helpt om rimpels minder zichtbaar te maken. Het dringt diep door in de huid en werkt daardoor hydraterend.⁠⠀
⁠⠀
Verder helpt het ook huidveroudering te voorkomen doordat het als een anti-oxidant werkt⁠⠀
En het werkt ontstekingsremmend⁠⠀

Sodium hyaluronate zit in de AVA intensive anti-aging crème en is van plantaardige oorsprong.⁠⠀
 
Sodium Lactate
Dit is een multifunctioneel ingrediënt dat veel wordt gebruikt in cosmetica en producten voor persoonlijke verzorging als conserveermiddel, buffer en het werkt hydraterend.

Het is het natriumzout van melkzuur. En melkzuur komt uit planten.
Deze is beter bekend als alfa-hydroxyzuur (AHA).
Het wordt geproduceerd door fermentatie van een suikerbron, gevolgd door neutralisatie van het resulterende melkzuur.

Naast gebruik in cosmetica fungeert het als conserveermiddel, zuurteregelaar en vulstof bij toevoeging aan voedsel.
Sodium lactate is ook een natuurlijk bestanddeel van de bovenste huidlaag Deze raakt uitgeput naarmate we ouder worden. Dit leidt tot een zichtbaar droge, strak aanvoelende, schilferige huid. Zo kan het aanvullen van de huid met natuurlijke componenten van de bovenste huidlaag, zoals sodium lactate, deze problemen helpen verhelpen.
 
Sodium Levulinate
Dit gaat bacterie groei tegen zonder en wordt ook veel gebruikt in voedsel zoals vers vlees, maar dus ook in verzorgingsproducten. Het wordt meestal uit maïs of venkel gehaald.
 
Tocopherol
Dit is vitamine E ⠀⠀
Wat doet Vitamine E? ⠀⠀
  • Het werkt als een antioxidant: vermindert de invloed van vrije radicalen en die zorgen voor huidveroudering⠀⠀
  • Het beschermt de huid tegen schade door zonlicht⠀⠀
  • Het versterkt de barrièrefunctie van de huid.⠀⠀
Vitamine E zit in alle producten van AVA.⠀
 
Xanthan Gum
Dit wordt gemaakt door bacteriën te fermenteren
Xanthan gum wordt gebruikt als een soort verdikkingsmiddel. Om de crème een cremige substantie te maken. ⁣⠀
⁣Het zit niet in de handcrème van AVA ⁣⠀⠀